Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

"Pokazali smo, da smo prava ekipa"

Na evropskem prvenstvu v Helsinkih gre slovenski reprezentanci zaenkrat vse po planu. Po dveh tekmovalnih dneh ima na svojem kontu dve zmagi, ob tem pa nas veseli tudi to, da ob sijajnem Goranu Dragiću vse bolje igrajo tudi naši ostali reprezentanti.

(foto: FIBA)

Kapetan izbrane vrste Slovenije je tudi na sinočnji tekmi proti Finski presegel mejo 25 doseženih točk (29), med njegovimi soigralci pa sta največji napredek, v primerjavi s tekmo proti Poljski, naredila Aleksej Nikolić in Vlatko Čančar, ki sta osebni količnik učinkovitosti dvignila za 5 indeksnih točk.

»Finska nam je povzročila veliko preglavic, saj je zelo atipična ekipa. Presenetila nas je že na začetku, ko je začela brez Markkanena, nato smo iskali rešitev zanj, poskusili z različnimi prijemi, na koncu pa so tudi igralci s klopi odločili tekmo. Goran Dragić je znova pokazal, da je pravi kapetan, vodja v slačilnici in na terenu, ampak vsake tekme ne bo mogel odigrati na tako visoki ravni. Zagotovo bo prišla tekma, ko ne bo tako razpoložen, a prepričan sem, da bo njegov učinek kljub temu zelo velik. Gogi ni samo izrazit strelec, temveč predvsem vsestranski košarkar,« je po drugem uspehu slovenske reprezentance povedal njen selektor Igor Kokoškov.

Z novo zmago sta kakopak zadovoljna tudi Goran Dragić in Aleksej Nikolić.

»Težka tekma. Finska ima odlično ekipo, nekaj izjemnih posameznikov in že proti Franciji je dokazala, kaj zmore na krilih publike. Izjemen talent je pokazal Markkanen, ki ima po mojem mnenju svetlo prihodnost v ligi NBA. Že v nedeljo nas čaka nova tekma proti Grčiji. Ne bo lahko, saj nimamo veliko časa za regeneracijo. A vsi radi igramo košarko, če bi jo lahko, bi jo kar vsak dan, zato se bomo potrudili po najboljših močeh,« je dejal Dragić, Nikolić pa je dodal:

»Vedeli smo, da bo tekma izenačena in negotova. Finska igra pred svojimi gledalci kot v transu, zadeva praktično vse in vsaki ekipi je težko igrati v taki atmosferi. A pokazali smo, da smo prava ekipa. Tudi ko so nas ujeli, smo stopili skupaj, zadržali koncentracijo in tekmo pripeljali do srečnega konca. Zelo smo zadovoljni, saj je to pomembna zmaga.«

Sorodni prispevki:

VIDEO: Slovenija utišala Fince in skočila na vrh skupine A

Kapetan bo že naslednjo tekmo potreboval večjo pomoč

Share

Komentarji   

 
+9 #2 Miran 08:53 03-09-2017
Bravo naši!
Citat
 
 
+10 #1 Brca 08:31 03-09-2017
Super tekma. Samo tako naprej. Viva Slovenija.
Citat
 

Dodaj komentar

Iskalnik