Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

V srednjeevropskem pokalu odslej le štirje slovenski klubi

Pokal Alpe Adria bo potekal tudi v prihajajoči sezoni, v tretji izvedbi tega mednarodnega tekmovanja pa bo sodelovalo rekordnih 16 klubov iz kar šestih držav.

 

(foto: Helios Suns)

Nekateri slovenski košarkarski klubi se bodo tudi v prihodnji sezoni merili v pokalu Alpe Adria, ki se je pred sezono 2017/18 še dodatno razširil. Po novem bo v tekmovanju nastopalo 16 klubov iz Slovenije, Hrvaške, Avstrije, Slovaške in prvič tudi Madžarske in Češke.

Slovenske barve bodo branili Helios Sunsi, Zlatorog, Tajfun in novinec Šenčur Gorenjska gradbena družba, Hrvaško bosta znova predstavljala Vrijedosnice Osijek in Zabok, Avstrijo bodo zastopali Klosterneuburg Duksi in novinca Hallmann Vienna in Raiffeisen Graz, pod zastavo Slovaške bodo nastopali Rieker COM-therm Komarno, Levicki Patrioti in Prievidza, ki se po sezoni premora vrača v pokal, preostali novinci pa so Armex Dečin, Sluneta Usti nad Labem in USK Praga (vsi Češka) in Egis Kormend Hivatalos (Madžarska).

Naslov prvaka bo branil slovaški Rieker COM-therm Komarno, ki je v pretekli sezoni tekmovanja, v katerem sta bila med slovenskimi predstavniki še Rogaška in Sixt Primorska, v finalu dvakrat ugnal prejšnje prvake Helios Sunse.

Ekipe bodo razdeljene v štiri skupine, v skupini pa ne moreta biti dve ekipi iz iste države. To pomeni, da bodo slovenske ekipe razdeljene vsaka v svojo skupino. Razdelitev po skupinah in natančnejši razpored bosta znana naslednji torek, ko bosta na Dunaju potekala sestanek predstavnikov klubov in žreb skupin.

Sorodni prispevki:

Helios kljub zmagi ostal brez naslova prvaka 

V Šenčurju jezni na vodstvo pokala Sixt Alpe Adria

Share

Komentarji   

 
+1 #3 mojster jaka 08:55 03-09-2017
ja z čim pa misli igrati tajfun. a s sedanjo ekipo ki se bo borila za goli obstanek v NKBM ligi. :-*
Citat
 
 
+1 #2 Bogo 23:20 02-09-2017
Šenčur zakon, da boste lahko v dveh tekmovanjih razvijali mlade igralce. Denar od sponzorja pa naj gre k funkcionarjem, ki trenutno bobnajo v Helsinkih.
Citat
 
 
+4 #1 mi Slovenci 16:05 02-09-2017
Torej bodo vse ekipa razen Hopsov in Ilirije igrale v mednarodnih tekmovanjih in teh dodatnih cca. 10 tekem bo prav prišlo predvsem mladim iz Domžal in Laškega. Srečno vsi slovenski klubi v novi sezoni!
Citat
 

Dodaj komentar

Iskalnik