Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

VIDEO: Slovenski "uličarji" z Madžarske z drugim, petim in osmim mestom

Debrecen je bil med 30. avgustom in 1. septembrom peta postaja svetovne turneje v košarki 3x3. Na Madžarskem so slovenske barve predstavljale ekipe Kranj, Ljubljana in Monaco.

(foto: FIBA)

Ekipa Kranja, ki je bila peta nosilka turnirja, je nastopila v postavi Boris Jeršin, Mensud Julević, Jasmin Perković in Siniša Štemberger, ekipo Ljubljane, ki je bila druga nosilka turnirja, pa so sestavljali Blaž Črešnar, Jasmin Hercegovac, Aleš Kunc in Željko Zagorac.

Na tokratnem mednarodnem turnirju, ki je prvič v zgodovini tekmovanja potekal tri dni (prvi dan je bil rezerviran za kvalifikacije), so večji uspeh zabeležili Ljubljančani, ki so bili poraženi šele v finalu, Kranjčani pa so na koncu osvojili osmo mesto.

Ljubljana je v skupinskem delu premagala moštvi Sremska Mitrovica (22:10) in Varšava (18:16), v četrtfinalu ekipo Beograd (19:12), v polfinalu ekipo Riga (21:20), v finalu pa bila poražena s strani srbske zasedbe Liman (14:21), Kranj pa je v skupinskem delu ugnal Rigo (14:13) in izgubil proti ukrajinski ekipi Zaporizhzhya (9:16), v četrtfinalu pa nato klonil proti kasneje tretjeuvrščeni ekipi Novi Sad Alwahda (12:21).

Na turnirju sta nastopila tudi Slovenca Dejan Mlakar in Rok Smaka, ki sta z preostalima članoma ekipe Monaco zasedla končno peto mesto.

Share

Dodaj komentar

Iskalnik