Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

Slovenci nad ostrostrelske gostitelje

Slovenska reprezentanca bo po dnevu odmora drevi nadaljevala s tekmovanjem na evropskem prvenstvu v Helsinkih. Na drugi tekmi se bo pomerila z gostiteljsko izbrano vrsto Finske.

(foto: FIBA)

Naši in finski košarkarji so veliko tekmovanje stare celine začeli odlično, saj so Slovenci na prvi tekmi ugnali Poljake (90:81), Finci pa pred dvema letoma tretjeuvrščene Francoze (86:84).

Gostitelji evropskega prvenstva so med pripravljalnim obdobjem odigrali osem tekem in utrpeli kar sedem porazov. Premagali so Turčijo, izgubili pa proti Italiji (dvakrat), Rusiji (dvakrat), Češki, Izraelu in Latviji.

Pri veličastni zmagi Finske nad Francijo je ključno vlogo odigral Lauri Markkanen, 20-letni in 213 cm visoki (krilni) center, ki je bil z 22 točkami, 7 skoki in 1 blokado prvi strelec, skakalec in bloker ter najkoristnejši igralec finske reprezentance.

Na uvodni tekmi Slovenije je točno tretjino njenih točk dosegel kapetan Goran Dragić, ki je poleg 30 točk vknjižil še 4 podaje ter 2 skoka in pridobljeni žogi.

Slovenska in finska izbrana vrsta ste se doslej srečali osemkrat. Sedem tekem so dobili Slovenci, zgolj eno pa Finci. Zadnji medsebojni obračun sega v leto 2015, ko so naši reprezentanti na krilih 21 točk Zorana Dragića zmagali na pripravljalni tekmi v Kopru (80:59).

Evropsko prvenstvo za člane, Helsinki:

2. kolo skupine A:

Sobota, 2. september, ob 19.00:

SLOVENIJA - FINSKA

Rado Trifunović, pomočnik selektorja slovenske reprezentance:

"Čaka nas tekma proti neugodni domači reprezentanci Finske, ki je že na prvi tekmi proti Franciji pokazala, da je spoštovanja vredna ekipa. Nevarni so predvsem na "odprtem terenu", kjer igrajo poletno, sproščeno igro z veliko meti za tri točke, v katerih prednjači nam poznani Salin. Poleg Salina so na branilski liniji še izkušeni Koponen, Huff, Wilson in Kovistvo. Tudi njihovi visoki igralci znajo biti nevarni za tri točke. So zelo mobilni igralci, ki tečejo v protinapad in dobro skačejo. Tukaj je potrebno izpostaviti 20-letnega igralca Markkanena. Gre za zelo kompletnega igralca. Proti Finski moramo igrati kontrolirano na obeh frontah. Moramo se zelo hitro vračati v obrambo in takoj pridobiti pod kontrolo njihove nevarne igralce za tri točke. Po odigrani obrambi bomo morali tudi dobro zapirati in dobiti skok."


Sorodni prispevki:

VIDEO: Finska šokirala Francijo

Kapetan bo že naslednjo tekmo potreboval večjo pomoč

"Najbolj pomembno je, da smo prebili led"

Slovenci evropsko prvenstvo pričeli z zmago

Share

Dodaj komentar

Iskalnik