Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

Mlajše kategorije

SLO košarka na FB

facebook

Evropska košarka tudi v Slovenski Bistrici

Vrhunska košarka se ne bo igrala samo na evropskem prvenstvu. Drugi vikend meseca septembra bo namreč v Slovenski Bistrici potekal 5. mednarodni košarkarski turnir Postani Sani 2017.

(foto: KŠ Sani Bečirović)

Organizator turnirja je Košarkarska šola Sani Bečirović, ki v Sloveniji velja za eno izmed največjih košarkarskih šol.

»Ravno zaradi dejstva, da je v Sloveniji pomanjkanje tovrstnih turnirjev, smo se pred petimi leti odločili, da organiziramo prvega. In tako smo vsako leto znova v goste povabili mednarodno priznane ekipe. Naši člani se tako lahko primerjajo z evropskimi igralci in ekipami,« je o že tradicionalnem turnirju povedal Sani Bečirović, športni direktor istoimenske košarkarske šole.

Na letošnjem turnirju bodo sodelovali igralci rojeni leta 2001 in mlajši. Svoj prihod so potrdile ekipe Petrol Olimpija, Triglav, Zlatorog, Cedevita Zagreb (Hrvaška), Spars Sarajevo (BiH), Rookie Banja Luka (BiH) in USK Future Stars Praga (Češka), manjkala pa ne bo niti ekipa gostitelja.

Turnir bo letos prvič potekal v kraju Sanija Bečirovića - Slovenski Bistrici.

»Letos bomo turnir prvič organizirali v mojem kraju. Tukaj, kjer se je zame vse skupaj začelo. Tudi mnogi fantje so tukaj naredili prve košarkarske korake. V Slovenski Bistrici je košarka še vedno doma. Ogromno fantov pridno trenira, imamo perspektivno ekipo in prav je, da se predstavi domačemu občinstvu.«

Turnir bo potekal v športni dvorani Slovenska Bistrica in dvorani Srednje šole Slovenska Bistrica. V prvem delu tekmovanja se bosta tvorili dve skupini s štirimi ekipami. Tekme po skupinah se bodo igrale v petek, 8. septembra, in v soboto, 9. septembra. finalni obračuni pa se bodo zvrstili v nedeljo, 10. septembra.

»Vabimo seveda vse, da se nam pridružite v Slovenski Bistrici in vzpodbujate naše fante,« je za konec še pristavil Bečirović

Share

Komentarji   

 
0 #3 Laščan 18:57 10-09-2017
Čestitke KK Zlatorog Laško za osvojeno odlicno 2.mesto :-)
Citat
 
 
0 #2 IVAN 21:28 08-09-2017
Live stream? 8)
Citat
 
 
+4 #1 3x3 12:52 01-09-2017
Samo še ena NBA ekipa manjka :lol:
Citat
 

Dodaj komentar

Iskalnik