Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

Kapetan bo že naslednjo tekmo potreboval večjo pomoč

Reprezentanca Slovenije po uspešnem začetku in prvi zmagi na evropskem prvenstvu že pogleduje proti naslednji tekmici Finski, s katero se bo v razprodani Hartwall areni spopadla jutri ob 19. uri.

(foto: FIBA)

Na prvi tekmi slovenske izbrane vrste je voz do zmage povlekel njen kapetan Goran Dragić, ki pa sam vsakič ne bo mogel rešiti dneva, saj bo tekmovalni urnik z vsakim dnem bolj naporen, tekmeci pa vedno močnejši.

Da bo vodja ekipe v prihajajočih tekmah potreboval izdatnejšo pomoč svojih soigralcev, se zaveda tudi Edo Murić, ki je na dvoboju s Poljsko ob skromnem 25-odstotnem metu iz igre zbral 4 točke, 2 skoka ter 1 podajo in pridobljeno žogo.

»V skupinskem delu imamo pet tekem, vsak poraz pa bi nas stal veliko. Tekmo s Poljsko smo že pozabili, zdaj pa vse misli usmerjamo proti Finski. Goran je na prvi tekmi pokazal, da je pravi vodja, ampak mislim, da bo že naslednjo tekmo rabil nekoga, ki mu bo pomagal vleči voz. Upam, da se bomo ostali igralci prebudili in mu skušali čim bolj pomagati, ker v tem napornem urniku vse tekme sam ne bo zmogel zmagati.«

Dragićeva predstava je navdušila tudi Klemna Prepeliča, z 10 točkami, 2 skokoma, podajama in pridobljenima žogama ter 1 blokado petega najkoristnejšega slovenskega košarkarja na tekmi s Poljsko, ki že razmišlja, kako bi izkupiček Slovenije povišal na dve zmagi.

»Njegov rekord ni toliko pomemben kot to, da je Goran že zdaj tisti pravi, z največjo mero motiviranosti. To je pokazal tudi ob polčasu, ko je v garderobi povzdignil glas in povedal, da tekma za nas še ni končana. V drugem polčasu smo mu sledili in zasluženo zmagali. Proti Finski bo naša motivacija na še višjem nivoju, saj bomo igrali proti domačinom, z novo zmago pa bi bili z eno nogo že v drugem delu prvenstva.«


Sorodni prispevki:

VIDEO: Gruzija in Finska šokirali Litvo in Francijo

"Najbolj pomembno je, da smo prebili led"

Slovenci evropsko prvenstvo pričeli z zmago

Share

Dodaj komentar

Iskalnik