Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

"Najbolj pomembno je, da smo prebili led"

Na prvi tekmi slovenske izbrane vrste se je najbolj izkazal njen kapetan Goran Dragić, še bolj kot uspešna predstava našega asa iz lige NBA pa veseli podatek, da so se že na uvodni preizkušnji med strelce vpisali prav vsi varovanci selektorja Igorja Kokoškova, ki so stopili na parket.

(foto: FIBA)

Starejši od bratov Dragić je obračun s Poljaki končal pri kar 30 točkah (njegov nov osebni rekord v reprezentančnem dresu), 4 podajah, 2 pridobljenih žogah in 2 skokih, dvomestno število točk pa so prispevali še Luka Dončić (11), Gašper Vidmar (11) in Klemen Prepelič (10).

»To ni bila naša najboljša tekma, ampak najbolj pomembno je, da smo prebili led in osvojili prvo zmago. Vedeli smo, da imajo Poljaki kar dobro ekipo. Na tekmi smo vodili že za 20 točk, potem pa nekoliko popustili in na koncu dobili opomin, da se ne smemo prehitro sprostiti. Upoštevali smo ga in tekmo varno pripeljali do konca,« je po uspešnem uvodu v evropsko prvenstvo povedal Goran Dragić, bolj nezadovoljni selektor Igor Kokoškov pa je dodal:

»Prva tekma je vedno težka in polna čustev. Težko se sprostiš, zato moramo biti zadovoljni z zmago. Žal mi je, da nismo bolje odigrali zadnje četrtine, saj končen rezultat ni pravi pokazatelj dogajanja na parketu. Fantje so pokazali veliko energije, se borili do zadnjega atoma moči, v zaključku tekme pa smo ostali vkopani, naredili nekaj neumnih osebnih napak, zapravili vrsto napadov in Poljski dovolili, da je precej zmanjšala razliko.«

Sorodni prispevki:

Slovenci evropsko prvenstvo pričeli z zmago

Slovenija odpira evropsko prvenstvo

Share

Komentarji   

 
+2 #1 Realist 09:12 01-09-2017
čestitke samo za zmago!!!...sebičnos t se vsakomur lahko še kako maščuje...pa prosim, brez evforije...
Citat
 

Dodaj komentar

Iskalnik