Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

Liga Nova KBM

SLO košarka na FB

facebook

Prva tekma bo dala prve odgovore o kakovosti Slovenije

Moška članska reprezentanca je včeraj oddelala prva treninga v Helsinkih, kjer se pripravlja na izbrano vrsto Poljske, njeno prvo tekmico na evropskem prvenstvu.

 

(foto: KZS/alesfevzer.com)

Ekipa pod vodstvom selektorja Igorja Kokoškova v ogrevalni dvorani Pasila pili še zadnje detajle pred jutrišnjim obračunom s predlani enajstouvrščeno zasedbo Poljske, ki bo hkrati tudi otvoritvena tekma jubilejnega 40. evropskega prvenstva.

»Intenzivno se pripravljamo na našega prvega tekmeca, ki ima sicer precej oslabljeno centrsko linijo, a zato toliko nevarnejše strelce z razdalje. Naš cilj je biti osredotočen na našo igro. Na zadnji pripravljalni tekmi s Hrvaško smo dokazali, da lahko ob pravi obrambi, zagnanosti in zbranosti premagamo kogarkoli. Mislim, da nam bo ta tekma že dala prve odgovore o naši kakovosti,« je prepričan branilec Klemen Prepelič, podobnega mišljenja pa je tudi njegov soigralec na položaju krila Edo Murić.

»V sedmih dneh nas čaka pet tekem, zato lahko pričakujemo veliko vzponov in padcev. Morali se bomo pobrati iz vsake situacije. Vidimo, da znamo hitro pasti v krizo, če v igri dobimo dve ali tri trojke zapovrstjo. Na prvenstvu se nam to ne bo smelo dogajati. Smo optimisti, a se hkrati zavedamo, da smo ekipa, ki lahko premaga vsakega, lahko pa tudi izgubi proti mnogim. Vse reprezentance igrajo dobro košarko, vse so se trdo pripravljale na prvenstvo in tu bomo morali biti stoodstotni.«

Tekma med Slovenijo in Poljsko bo v četrtek na sporedu ob 12.45 uri.


Sorodni prispevki:

"Z medaljo se ne obremenjujemo"

Kokoškov določil dvanajsterico za evropsko prvenstvo

Na Slovenijo je pripravljena tudi Islandija

Share

Dodaj komentar

Iskalnik