Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

Krko in Rogaško bo v drugi ligi ABA skušal premagati tudi Ljubljančan

Krstna sezona novoustanovljene lige ABA se bo z dvanajstimi sodelujočimi klubi začela 10. oktobra, v njej pa si bo vstopnico za elitno jadransko ligo skušal priigrati še en slovenski organizator igre.

(foto: Liga ABA)

Poleg Aleksandra Ćapina (Dynamic Beograd) bo pot do naslova prvaka druge lige ABA iskal tudi Robert Abramovič.

28-letni Ljubljančan je okrepil črnogorski prvoligaški klub Teodo, ki je sezono državnega prvenstva končal v polfinalu, kjer ga je izločil kasnejši podprvak Mornar.

Starejši brat članske reprezentantke Rebeke Abramovič je v prejšnji sezoni tekmoval za kar štiri različne klube iz prav toliko različnih držav.

Sezono je začel pri makedonskem prvoligašu Kožuvu iz Gevgelije, od koder se je v začetku januarja preselil k hrvaškemu prvoligašu Zaboku. Tudi tam ni vztrajal dolgo, saj se je nato še isti mesec vrnil v Slovenijo in znova zaigral za LTH Castings, po le eni tekmi v dresu Škofjeločanov pa se je s trebuhom za kruhom odpravil še h kosovskemu prvoligašu Peji.

Abramovič je v kosovskem prvenstvu, ki ga je zaključil v polfinalu, odigral 11 tekem, v povprečno 31 minutah na srečanje pa je dosegal 18,5 točke (1. strelec ekipe), 2,9 skoka, 2,8 podaje in 1,1 pridobljene žoge.

Sorodni prispevki:

Bivši igralec Krke in Olimpije nazaj v Srbijo

V 2. ligi ABA bo Slovenija imela tri predstavnike

Share

Komentarji   

 
+4 #3 J.P. 13:35 31-08-2017
Kolko časa bo zdržal?
Citat
 
 
-2 #2 jest 16:07 30-08-2017
Srečno Robi
Citat
 
 
+3 #1 Mojster 11:58 30-08-2017
Ko so izvedeli za tega igralca so se začeli v krki in rogaški tresti kn bo najrake odstopili od zemmovanja saj vedo kak jih čaka :-x
Citat
 

Dodaj komentar

Iskalnik