Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

Liga Nova KBM

SLO košarka na FB

facebook

"Z medaljo se ne obremenjujemo"

Moška članska reprezentanca je srečno prispela v Helsinke, kjer jo čaka prvi del evropskega prvenstva. Razpoloženje v izbrani vrsti je po zagotovilih igralcev in strokovnega vodstva odlično, vsi pa že komaj čakajo na četrtkovo tekmo proti Poljski.

(foto: KZS/alesfevzer.com)

Izbrana vrsta se je pred včerajšnjim odhodom na Finsko še zadnjič srečala s predstavniki medijev, ki smo največ vprašanj namenili selektorju Igorju Kokoškovu in Luki Dončiću, najbolj učinkovitemu slovenskemu reprezentantu na pripravljalnih tekmah.

Na slednjih je Slovenija prikazala tudi nekaj bledih predstav, kljub temu pa so pričakovanja javnosti velika. Govori se tudi o osvojitvi medalje, o kateri pa ekipa zaenkrat še ne razmišlja.

»Mi se z medaljo ne obremenjujemo, saj smo profesionalci in želimo zmagati na vsaki tekmi. Če nam bo to uspelo, jo bomo na koncu zagotovo osvojili, a do tam je še dolga pot. Gremo tekmo po tekmo. Najprej nas čaka Poljska, nato Finska in tako naprej. Ko bomo opravili s prvim tekmecem, bomo razmišljali o naslednjem. Najbolj pomembno je, da smo imeli v času priprav optimalne pogoje za delo in da so vsi igralci ostali zdravi. Razen manjše poškodbe Vlatka Čančarja, smo jo odnesli brez hudih odpovedi, ki se jim mnoge druge reprezentance niso mogle izogniti,« žogo umirja Igor Kokoškov.

Da bližnjic do uspeha ne bo, se zaveda tudi najmlajši član naše reprezentance, 18-letni Luka Dončić, za katerega bo to sploh prvo evropsko prvenstvo.

»Letošnje poletje je zame precej drugačno od prejšnjih. Vse je novo, a hkrati zanimivo in pestro. S fanti iz reprezentance smo se dobro ujeli, hitro smo postali pravi prijatelji. Skupaj hodimo na večerje, se zabavamo in trdo delamo na treningih in tekmah. To bo zame tudi prvo evropsko prvenstvo, zato nimam kakšnih posebnih pričakovanj. Zagotovo imamo odlično ekipo, izjemne posameznike, a zavedamo se, da moramo vsi dati od sebe maksimum. Z medaljo se ne obremenjujemo, saj se zavedamo, da se morajo zanjo poklopiti mnoge stvari, a hkrati vemo, da imamo kvaliteto, ki je potrebna za osvojitev odličja.«

Slovenija bo prvo tekmo evropskega prvenstva odigrala v četrtek ob 12.45 uri, po obračunu s Poljsko pa se bo v skupini A srečala še z gostiteljico Finsko (2.9.), Grčijo (3.9.), Islandijo (5.9.) in Francijo (6.9.). V osmino finala bodo iz vsake od štirih skupin napredovale štiri najuspešnejše reprezentance.


Sorodni prispevki:

S končno postavo že tudi Poljaki, Francozi v Helsinke s 13 igralci

Kokoškov določil dvanajsterico za evropsko prvenstvo

Share

Komentarji   

 
+2 #4 Lenovo 14:19 29-08-2017
Reprezentanci želim srečo in dobre igre, na žalost pa se strinjam z Boško buho, da o medalji res ni realno premišljevati. Ne vidi igralske osnove, da bi lahko bil pozitivno naravnan. Že skupina ni ravno mačji kašelj.
Citat
 
 
-7 #3 Boško buha 12:26 29-08-2017
Ne obremenjuje se z medaljo,saj je ne bo
Citat
 
 
+1 #2 jana 11:33 29-08-2017
Oj
Citat
 
 
+10 #1 Veso 09:41 29-08-2017
Vso sreco in dobro igrajte
Citat
 

Dodaj komentar

Iskalnik