Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

Slovenski ekipi ostali brez evropskega prvenstva

Moški in ženski mladinski reprezentanci v košarki 3x3 se v kvalifikacijah v madžarskem Szolnoku ni uspelo uvrstiti na evropsko prvenstvo.

 

(foto: FIBA)

Še v soboto je obema slovenskima ekipama kazalo odlično, saj sta iz skupinskega dela napredovali v četrtfinale, v nedeljo pa so se njune sanje o nastopu na evropskem prvenstvu povsem razblinile.

V četrtfinalu so Slovenci namreč morali priznati poraz Madžarski (9:15), Slovenke pa Češki (7:18), potem pa so fantje v repasažu izgubili še proti Češki (12:16), dekleta pa so klonila še proti Izraelu (5:13) in Italiji (11:15).

Iz kvalifikacijskega turnirja se je na septembrsko evropsko prvenstvo v Debrecenu uvrstilo najboljših pet moških (Estonija, Izrael, Francija, Nizozemska in Češka) in najboljših šest ženskih reprezentanc (Francija, Češka, Poljska, Belgija, Izrael in Italija).

Slovenske barve so v Szolnoku branili Rok Vidrih, David Nathan Sovre Nemanič, Martin Jakovina in Jan Gršič ter Satja Škobalj, Eva Jamnik, Tamara Grabovica in Zarja Dremel.

Sorodni prispevki:

VIDEO: Slovenski zasedbi vse bližje evropskemu prvenstvu

Share

Komentarji   

 
+3 #2 Wtf 10:31 08-08-2017
Od kod se je vzel tale Jakovina? Ni ga bilo na zborih, na pripravah za reprezentanco in ni sel skozi sito izbora, ko so izpadali igralci in kjer je na koncu ostalo najboljsih 8. Se ena sramotna poteza KZS "strokovnjakov"!
Citat
 
 
+2 #1 Bh 23:05 07-08-2017
To tudi ne razumem.

Igralka zavrne reprezentanco u18, potem pa jo uvrstijo v reprezentanco u18 3x3.

Taka igralka si tega ne zasluži in pika.
Citat
 

Dodaj komentar

Iskalnik