Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

Slovenske ekipe in posamezniki v samem vrhu svetovne košarke 3x3

Mednarodna košarkarska zveza FIBA je objavila seznam najboljših reprezentanc, košarkarjev in ekip na podlagi točkovanja v košarki 3x3. Slovenija in slovenski košarkarji se v večini kategorij nahajajo med najboljšimi.

(foto: FIBA)

FIBA je posodobila seznam najboljših reprezentanc in posameznikov po točkovanju v košarki 3x3. Slovenija je v večini kategorij pri vrhu uspešnosti. V skupni razvrstitvi reprezentanc je Slovenija na tretjem mestu, zaostaja pa le za Srbijo in Rusijo. Med posamezniki so v skupni razvrstitvi med najboljšimi štirimi kar trije Slovenci, 3x3 Ljubljana pa je vodilna med ekipami.

Točkovanje med posamezniki v košarki 3x3 poteka na podlagi devetih najboljših turnirjev v organizaciji Fibe, ki so bili odigrani v zadnjih 12 mesecih. Število točk je dodeljeno na podlagi pomembnosti turnirja, končne uvrstitve ekipe, uvrstitve ekipe v skupinskem delu turnirja ter števila doseženih točk posameznika, kadar se le-te šteje.

Točkovanje med reprezentancami pa je izračunano tako, da se sešteva točke posameznikov. Sešteva se ne le najboljše dosežke košarkarjev, temveč tudi dosežke na področju posamezne države.

POVEZAVA NA RAZVRSTITVE V VSEH KATEGORIJAH

Share

Komentarji   

 
+4 #2 Bula 13:25 28-07-2017
Sam tko naprej, gremo po olimpijsko medaljo!!!
Citat
 
 
+4 #1 3x3 10:28 28-07-2017
Bravo, čestitke ekipam in posameznikom!
Citat
 

Dodaj komentar

Iskalnik