Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

Pisane slovenske zasedbe z visokimi cilji v Dalmacijo

V hrvaškem Splitu se bo danes začelo tretje evropsko univerzitetno prvenstvo v košarki 3x3, na katerem bodo slovenske barve zastopale tri ekipe.

 

(foto: 3x3basketball2017.eusa.eu)

Na prvenstvu, ki bo trajalo do petka, bosta v moški konkurenci nastopali ekipi Univerze na Primorskem in Univerze v Ljubljani, v ženski konkurenci pa bo tekmovala tudi zasedba Univerze v Ljubljani, ki bo branila naslov izpred dveh let v Kragujevcu.

Vse tri slovenske ekipe so se vestno pripravljale na omenjeno tekmovanje in zaradi tega sestavile tudi dokaj kakovostne zasedbe.

Moško ekipo Univerze na Primorskem zastopajo Tim Škerbec, Andrej Volk, Alen Katonar in Aleks Cvetičanin, ki so v enaki zasedbi pred letom dni na tretjih evropskih univerzitetnih igrah na Reki zasedli odlično četrto mesto.

Moško ekipo Univerze v Ljubljani zastopajo Milan Kovačević, Dejan Trnjak, Dejan Đekanović in Anže Zdolšek, moštvo pa velja za enega od favoritov za naslov prvaka.

Žensko ekipo Univerze v Ljubljani pa zastopajo Urša Žibert, Sara Meden, Maja Jakobčič in Dora Klobučar, ki tudi letos upajo na dober rezultat.

Share

Dodaj komentar

Iskalnik