Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

V 2. ligi ABA bo Slovenija imela tri predstavnike

Skupščina regionalne lige ABA, ki je včeraj potekala v Beogradu, je potrdila 2. ligo ABA, ki bo premierno že v sezoni 2017/18. V drugi ligi bo sodelovalo dvanajst klubov, ki so jih zbrali glede na prijavo in rezultate v državnih prvenstvih.

 

(foto: Slovenska Košarka; ABA)

V sezoni 2017/18 bodo v drugi ligi nastopali Krka, Rogaška, Split (HR), Bosna Sarajevo (BiH), Zrinjski (BiH), Dynamic Beograd (SRB), Borac Čačak (SRB), Teodo Tivat (ČG), Lovćen (ČG) in Ohrid (MAK).

Dve ekipi se bosta v drugo ligo kvalificirali na kvalifikacijskih turnirjih. Prvi kvalifikacijski turnir bo organiziran samo za ekipe iz Bosne in Hercegovine (Mladost Mrkonjić Grad, Široki Brijeg in Sloboda Tuzla). Zmagovalec turnirja za ekipe BiH-a bo kvalificiran na drugi in posledično zadnji kvalifikacijski turnir, na katerem se bo pridružil ekipam Sixt Primorske, Vršca in Sutjeske.

Zadnji odločilni kvalifikacijski turnir bo v Laktaših med 27. in 29. septembrom. Na tem turnirju bo vsak igral z vsakim, najboljši dve ekipi pa se bosta pridružili že izbranim ekipam v drugi ligi ABA. Zmagovalec druge lige bo napredoval v prvo ligo v sezoni 2018/19. Skupščina je sprejela tudi pravilo, da se omeji število klubov na pet iz ene države.

Na skupščini so potrdili tudi organizacijo večih mladinskih turnirjev in Superpokala, ki bo letos med 20. in 23. septembrom potekal v črnogorskem Baru. Na podlagi rezultatov v sezoni 2016/17 so bili na superpokal vabljeni Cedevita, Partizan, Budućnost, Igokea, Mega Leks, Cibona, Mornar in FMP. Crvena zvezda se je zahvalila za povabilo, ampak zaradi že prej potrjenega turnirja Evrolige, na superpokalu tokrat ne bo sodelovala.

Liga ABA je še enkrat potrdila odlično poslovanje in bo zaradi tega že od sezone 2017/18 vsem klubom krila tudi transportne stroške na gostovanja. Skupščina je potrdila tudi plačilo transportnih stroškov v višini 12.000 EUR vsakemu klubu, ki je v ligi nastopal v pretekli sezoni. V kolikor ima klub še kakšno neplačano kazen iz sezone 2016/17, se ta kazen odbije od tega zneska.

Sorodni prispevki:

Skrivnostna Krka potrdila prve štiri igralce

Rogaška dobila mesto v ligi ABA 

V ligi ABA bo Slovenijo zastopala le Olimpija, potrjena tudi 2. liga in Superpokal

Share

Komentarji   

 
+2 #5 Lj 21:42 25-07-2017
Sixt Itak ne bo igral v ABA 2 ligi ker bo izgubil v kvalifikacijah
Citat
 
 
-2 #4 specijalist 20:27 25-07-2017
potnik ima denar ja, do novega leta- zmagujejo ekipe ki igrajo z srcem do kljuba, v Primorski dvomim da bo tako
Citat
 
 
+2 #3 potnik 19:28 25-07-2017
Primorska ima denar, glede na to da so novi v ligi, pa niti niso igrali slabo.
Citat
 
 
+3 #2 J.P. 18:20 25-07-2017
Citati specijalist:
Ogabno ko prebiram da gre primorska v kvalifikacije! pfff zakaj ne Laško, al pa Helios? prava kuhinja vse skupaj

Laško in Helios se nista prijavila, Koper pač.
Citat
 
 
+1 #1 specijalist 16:48 25-07-2017
Ogabno ko prebiram da gre primorska v kvalifikacije! pfff zakaj ne Laško, al pa Helios? prava kuhinja vse skupaj
Citat
 

Dodaj komentar

Iskalnik