Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

Slovenski veterani domov prihajajo s tremi kolajnami

V italijanski Toskani se je včeraj zaključilo svetovno prvenstvo za veterane. Slovenijo je predstavljalo deset ekip, na zmagovalni oder pa je uspelo stopiti trem zasedbam.

 

(foto: Franc Kokalj)

V devetih moških kategorijah je nastopalo sedem slovenskih ekip, v sedmih ženskih kategorijah pa tri.

Slovenski veterani so največji uspeh zabeležili v moški kategoriji, kjer se je po zmagi nad Italijo (64:50) z naslovom svetovnega prvaka okitila ekipa Slovenija 55+, žlahtno odličje pa sta prejeli tudi naši ženski ekipi Ljubljana 60+ in Ljubljana 50+.

Na portalu Slovenska Košarka vsem sodelujočim slovenskim ekipam čestitamo za sodelovanje na prvenstvu in jih naprošamo naj slovensko košarko še dolgo predstavljajo po vsem svetu.

Najuspešnejše slovenske ekipe:

Slovenija 55+: Darko Mirt, Franc Volaj, Marjan Oprčkal, Miha Furlan, Franc Medved, Dušan Hauptman, Marko Slokar, Janez Erčulj, Abdulah Kahvedžić, Slavko Kotnik, Dušan Kovačič, Branimir Potisk, Igor Vidič, trener Franc Kokalj in pomočnica trenerja Katja Bogataj.

Veteranke Ljubljana 50+: Nadja KorenMarjana Jambrovič, Alenka Medved, Olga Markič, Karmen Ceranja, Tadeja Kržan, Lilijana Andoljšek, Milena Vrbec, Barbara Hvala, Judita Zidar in trener Boštjan Kržišnik.

Veteranke Ljubljana 60+: Majda Hribar, Irena Jančič Osterc, Marjanca Homar Bremec, Metka Povž, Doroteja Logar, Vida Zajec, Nataša Lah, Jadranka Šverko, Lenčka Lipar in trenerka Metka Štoka Debevec.


Sorodni prispevki:

Horvat, Kotnik, Mirt in Hauptman znova v dresu Slovenije

Share

Komentarji   

 
-1 #1 Ferdo 21:48 10-07-2017
Dule in Slavko sta bila razred zase:)

Si predstavljate Slovenijo 35 + (B.Udrih, Bečirović, Joksimović, Ožbolt, Nachbar, Pavić, Smodiš, Brezec, S.Udrih, Maravič, Lakovič, Milič, Drobnjak, Nesterović, Tušek, Jagodnik itd.; zadnjih pet bi spadalo tudi v Slovenijo 40+) ?
Citat
 

Dodaj komentar

Iskalnik