Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

VIDEO: Slovenci odlično odprli svetovno prvenstvo

V francoskem Nantesu poteka svetovno prvenstvo v košarki 3x3. Slovenija, ki brani bron s prejšnjega prvenstva, je v nedeljo v prvem kolu visoko premagala Romunijo, v drugem kolu pa ugnala še Salvador.

(foto: FIBA)

Slovenija, ki je druga nosilka svetovnega prvenstva, je Romunijo premagala z 21:12, Salvador pa z 21:16. Adin Kavgić, Anže Srebovt, Gašper Ovnik in Simon Finžgar so obe tekmi začeli odločno, hitro povedli, potem pa suvereno zadržali prednost in slavili prvi zmagi.

Slovenci bodo s tekmovanjem v skupinskem delu nadaljevali v torek. Ob 18.40 jih čaka tekma proti Franciji, v zadnjem kolu prvega dela pa se bodo ob 19.40 pomerili še s Filipini.

V četrtfinale se bosta uvrstili najboljši ekipi iz vsake od štirih skupin. Slovenska skupina B se v četrtfinalu križa s skupino C, v kateri so Poljska, Ukrajina, Estonija, Katar in Šrilanka. Vsi izločilni boji bodo na sporedu v sredo.

»Za nami je prvi dan svetovnega prvenstva, ki tokrat poteka v nam malo bližjem, a zelo vročem Nantesu. Košarkarji so v Francijo prišli v noči s petka na soboto, v nedeljo zjutraj pa sem sem jim pridružil tudi jaz. Slovenija za razliko od preteklega svetovnega prvenstva igra v zelo zahtevni skupini. Na drugi tekmi so naše fante Salvadorci milo rečeno pretepli, a se niso dali. Še prej so slovenski košarkarji ugnali Romunijo, ki letos nastopa z bistveno mlajšo zasedbo kot ponavadi. Po dnevu premora Slovence čakajo še domačini Francozi in sila neugodni Filipinci. Na tekmah francoske reprezentance so tribune nabito polne, 1500 jih pričara odlično vzdušje ob Loari,« je dogajanje v prvem dnevu svetovnega prvenstva povzel Matic Vidic, koordinator in vodja slovenskih reprezentanc 3x3.

Share

Komentarji   

 
+2 #1 Orlando P 09:25 20-06-2017
Gremo do konca
Citat
 

Dodaj komentar

Iskalnik