Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

Slovenija po zmago za četrtfinale

Slovenska ženska reprezentanca bo po dnevu odmora danes nadaljevala s tekmovanjem na evropskem prvenstvu na Češkem. Po porazu proti Franciji in zmagi nad Grkinjami se bodo varovanke Damirja Grgića pomerile s Srbijo.

(foto: KZS)

Analiza: Izplen Slovenk odvisen od njihove obrambe

Slovenija se bo v tretjem kolu skupinskega dela evropskega prvenstva v Pragi pomerila z aktualno evropsko prvakinjo Srbijo.

Z zmago bi si Slovenke zagotovile dodatno tekmo za četrtfinale, ob idealnem razpletu in zmagi Grčije nad Francijo za dve, tri ali štiri točke pa bi se naša dekleta direktno uvrstila med osem najboljših ekip.

Srbkinje so obe tekmi na tem evropskem prvenstvu izgubile. V petek so jih z 69:60 ugnale Grkinje, v soboto pa s kar 73:57 tudi Francozinje.

Srbija v zadnjih letih velja za eno od najboljših evropskih reprezentanc. Na evropskem prvenstvu leta 2015 so osvojile zlato, na lanskih olimpijskih igrah pa bronasto medaljo.
Uradne tekme Slovenija in Srbija še nista odigrali, junija lani pa sta pa se ekipi pomerili na prijateljski tekmi. Zmago z 71:60 so vknjižile Srbkinje.

Na letošnjem evropskem prvenstvu je najkoristnejša igralka in najboljša strelka Srbije krilna košarkarica Sonja Petrović, ki na tekmo dosega povprečno 18 točk, 7 skokov in 1 podajo.

Evropsko prvenstvo na Češkem:

3. kolo skupine C:

Ponedeljek, 19. junij, ob 15.00:

SLOVENIJA - GRČIJA

Damir Grgić, selektor ženske reprezentance:

"Imamo privilegij, da igramo odločilno tekmo proti reprezentanci Srbije. Glede na to, da so Srbkinje aktualne evropske prvakinje, so pod veliko večjim pritiskom kot mi. Ekipo sestavljajo izjemne zvezdnice. Naredili bomo vse, da jih utrudimo. Dekleta bodo morala ponovno pustiti srce na parketu. Ne ukvarjamo se s kalkulacijami. Zavedamo se vseh možnih scenarijev, tudi odhoda domov ali nadaljevanja turnirja. S tem se ne obremenjujemo. Na tej tekmi bomo skušali maksimalno uživati. Vabim vse navijače, da nam stojijo ob strani tudi na tej tekmi."

Share

Komentarji   

 
0 #3 Pero 12:01 19-06-2017
Samo hrabro! Mi smo z vami!!!
Citat
 
 
+1 #2 Mitja 11:31 19-06-2017
Vso srečo!
Citat
 
 
0 #1 Brane 10:28 19-06-2017
Dajmo punce! Zmorete to!
Citat
 

Dodaj komentar

Iskalnik