Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

"Lepo je biti Slovenec na Češkem"

Za slovensko žensko reprezentanco je prva tekma na velikih tekmovanjih, po porazu proti Franciji pa so pred zbrane medije stopili selektor Damir Grgić in njegovi varovanki Nika Barič in Maja Erkić.

(foto: KZS)

Slovenke na uvodu EP navdušile, a bile prekratke za prvo zmago

Damir Grgić, selektor slovenske ženske reprezentance:

"Ponosen sem na svojo dekleta in to fantastično publiko, tu v Pragi. Danes je bilo lepo biti Slovenec na Češkem. Žal nismo zmagali, a dokazali smo, da smo zasluženo na evropskem prvenstvu. Mislim, da smo si zaslužili zmago, a so o zmagovalcu žal odločale malenkosti. Morda dva, trije zgrešeni meti... A dejstvo je, da je za nas odločilna tekma proti Grčiji v soboto in tedaj moramo pokazati pravi obraz."

Nika Barič, z 18 točkami prva strelka Slovenije:

"Pred tekmo smo se dogovorile, da bomo, ne glede na rezultat, igrale do zadnje sekunde. Čeprav smo na začetku izgubljale že za enajst točk, smo se zbrale, pričele igrati agresivno po celem igrišču in borbenost se je izplačala. Žal se nam na koncu ni izšlo. Odločal je en met, ki ni zadel cilja. A dokazale smo, da lahko igramo proti vsem reprezentancam v Evropi, zato bomo naslednjo tekmo proti Grkinjam šle na vso moč in skušale zmagati. Vsa čast navijačem na tribunah. Meni se je to zgodilo prvič v karieri, da je cela dvorana vseh 40 minut navijala za nas. Bilo je enkratno in res hvala vsem."

Maja Erkić, z 12 točkami druga strelka Slovenije:

"Čestitke ekipi in strokovnemu štabu, da nas je dobro pripravil na tekmo in da smo se odlično kosale s tako močno reprezentanco. Začele smo sicer slabo, a ko smo prebile led, smo dokazale, da smo iz pravega testa in da lahko igramo vrhunsko košarko. Dvigniti moramo glave in proti Grčiji ponoviti še eno tako predstavo."

Share

Komentarji   

 
+6 #1 O, sancta simplicitas! 14:21 17-06-2017
Selektor Grgić je spet zadel v polno. Briljantna igra naših reprezentantk, še posebej navdušujoče v obrambi. Legenda francoske košarke Céline Dumerc si bo vsekakor zapomnila zelo borbeno Rebeko Abramovič, ki jo je dobesedno odrezala od sveta. Nikoli v njeni izjemni 20 letni karieri se ji ni pripetilo da bi dosegla le 4 točke. Tudi v pionirski konkurenci ne.
Citat
 

Dodaj komentar

Iskalnik