Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

Slovenke na uvodu evropskega prvenstva navdušile, a bile prekratke za prvo zmago

Na Češkem se je danes začelo 36. evropsko prvenstvo za ženske, na katerem je zgodovinski prvi nastop zabeležila izbrana vrsta Slovenije. Slovenke so se v skupini C sprva pomerile z aktualno podprvakinjo Francijo in po odličnem odporu klonile z 68:70.

(foto: Jan Kropf)

Slovenke, ki jih je s tribun spodbujalo približno 300 navijačev, so tekmo začele precej nezbrano, kar pa jim ne gre zameriti, saj krsta na evropskem prvenstvu ne doživiš ravno vsak dan. Francozinje so na krilih Helene Ciak povedle s 7:0, po dobrih petih minutah igre pa je svoj prvi koš na prvenstvu dosegla tudi slovenska izbrana vrsta, za katero je zadela Teja Oblak. Francozinje to ni zmotilo, svojo prednost so v šesti minuti povišale na +11 (2:13), prvo četrtino pa dobile z 18:9.

Varovanke Damirja Grgića so že na uvodu naslednjih desetih minut našle svoj ritem igre in z delnim nizom 12:3 v 14. minuti izid poravnale na 21:21, do prvega vodstva na tekmi pa prišle v 16. minuti, ko je bila za 26:25 izza črte prostega meta obakrat natančna Sandra Piršič. Moštvi sta se nato izmenjavali v vodstvu, na glavni odmor pa so zadovoljnejše odšle Francozinje, ki so v drugi polčas odnesle zgolj točko naskoka (33:34).

Izenačen boj se je nadaljeval tudi v preostalih dveh delih igre, zmagovalke pa smo dobili v dramatični končnici. Slovenke so si z izdatno pomočjo Nike Barič in Maje Erkić dve minuti in 21 sekund pred zadnjim sodnikovim žvižgom priigrale pet točk prednosti (66:61), vendar to na koncu ni bilo dovolj. Francozinje so njihovo prednost izničile minuto in devet sekund pred koncem, zmago pa so si zagotovile s polovično uspešnima prostima metoma Gaelle Skrele.

Časa za obžalovanje ni. Slovenijo že jutri ob 18. uri čaka nov preizkus. Njena tekmica bo Grčija, ki je v uvodnem krogu z 69:60 presenetila aktualno evropsko prvakinjo Srbijo.

Evropsko prvenstvo na Češkem:

1. kolo skupine C:

Petek, 16. junij:

SLOVENIJA - FRANCIJA 68:70 (9:18, 24:16, 15:14, 20:22)

Barič 18, Erkić 12, Piršič 11 (2 blokadi in 2 ukr. žogi); Ciak 16 (1 blokada), Miyem 12, Tchatchouang 10.

STATISTIKA

Share

Komentarji   

 
0 #3 O, sancta simplicitas! 14:08 17-06-2017
Citati loco:
Skoda za poraz ampak odlicna igra, sploh Nike Baric.
Skoda pa zaradi slabih sodnikov, verjetno niso sprejeli grgicevega povabila na vecerjo kot to pocnejo njihovi slovenski kolegi.


Spoštovani loco. Tudi sam sem kot navdušen navijač Triglava napisal veliko komentarjev o zelo radodarnih slovenskih sodnikih, ki je šlo za ekipo ŽKK Cinkarna Celje. Vsako povezovanje slabega sojenja slovenskih sodnikov in slovenskega selektorja je najmanj kar lahko rečem, neokusno. Pisec takšnih žalitev na račun selektorja Grgića pa si ne zasluži nič drugega, kot par brc v del telesa kjer hrbtenica izgubi svoje pošteno ime.
Citat
 
 
+2 #2 loco 11:39 17-06-2017
Skoda za poraz ampak odlicna igra, sploh Nike Baric.
Skoda pa zaradi slabih sodnikov, verjetno niso sprejeli grgicevega povabila na vecerjo kot to pocnejo njihovi slovenski kolegi.
Citat
 
 
+9 #1 O, sancta simplicitas! 23:38 16-06-2017
Vsa čast, punce! Ob malce bolj poštenem sojenju bi z lahkoto razbile francosko reprezentanco. Navdušeni smo nad Vašo fanatično vztrajnostjo in zelo solidno predstavo!
Citat
 

Dodaj komentar

Iskalnik