Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

Olimpija ostala brez EuroCupa!

Upravni odbor Evropskega pokala se je v sredo sestal na sestanku, kjer je analiziral preteklo sezono in sprejel par pomembnih odločitev v zvezi s prihodnostjo tekmovanja.

(foto: eurocupbasketball.com)

Za slovensko košarko je najpomembnejša ta, da Union Olimpija tokrat ni prejela posebnega vabila, kar z drugimi besedami pomeni, da so Ljubljančani po Evroligi ostali še brez Evropskega pokala, v katerem so nastopali od sezone 2013/14.

Zmajem tako sedaj ostaja le še boj za nastop v Ligi prvakov, v najslabšem primeru pa bodo odslej na mednarodni ravni nastopali samo še v regionalni ligi ABA.

V prihodnji sezoni Evropskega pokala bodo sicer tekmovali Cedevita, Partizan, Budućnost, Paris, Asvel, Limoges, Ulm, Bayern München, Alba Berlin, Hapoel Jeruzalem, Trento, Reggio Emilia, Torino, Lietkabelis, Lietuvos Rytas, Zenit Sankt Peterburg, Lokomotiv Kuban, Unics Kazan, Gran Canaria, Andorra, Bilbao, Darušafaka, Galatasaray in Tofaš.

Share

Komentarji   

 
+4 #6 Neprimorec 09:10 16-06-2017
Olimpija ni močna za evropsko ligo, še v državnem prvenstvu so imeli parkrat srečni koš v zadnjih sekundah,
tam je nebodo
Citat
 
 
+6 #5 Sloughte 20:34 15-06-2017
Med evropsko potjo,torej med izbiro dvojice Lisac,Sagadin in morda ob podpori Lorbka,ki bi zagotovili uleb,so se odločili za drugo pot,vendar pa bo zato ostal dvojec Zupančič,Okorn.,kar je bila verjetno zahteva župana Jankoviča,saj mu je Zupančič najbolj zvest vojščak.Bomo pač gledali tekmovanje,ki nikogar ne zanima,pa zraven še Zupančiča za nagrado.
Citat
 
 
-2 #4 :D :D :D 16:45 15-06-2017
Verjetno nima druga kaj pokazati kot zadnjice :-x
Citat
 
 
+4 #3 Jože 15:15 15-06-2017
Slabo za slovensko košarko, ampak pričakovano. Kar nekaj let je (roko na srce) nezasluženo igrala ta tekmovanja. Upam, da se kmalu spravijo nazaj, čeprav bo težko.
Citat
 
 
+6 #2 Mae 13:56 15-06-2017
Kaj češ... vsa ta leta je dobivala wild carde, sedaj pa si naj izvorijo še kakšnega. No pa tudi letos ji je bilo dodeljeno stalno članstvo v ligi ABA, neglede na to, ali bi postali prvaki ali ne. Kot kaže gredo sedaj v Ligo prvakov, kar je bolj realen domet saj v Eurocupu so bili zadnja leta milo rečeno kanta za nabijanje in v to tekmovanje so odkrito šli samo zaradi denarja, ki so ga dobili, tekmovalno pa je stvar izgledala patetično in potem še vso to jokanje in alibiji celo sezono, da morajo igrati na 3 frontah naenkrat.

Naj se obdrži nosilce od lani, pripelje kakšno kvalitetno okrepitev in doda najboljše mlade slovence in naj se počasi spet začne graditi na novo. Če ne bodo igrali Slovenci me niti ne zanima kaj se dogaja s klubom, če pa bodo igrali z mešano ekipo dobrih izkušenih igralcev, dobrih 2-3 tujcev in mladimi Slovenci, potem pa jim privoščim vse najboljše in tudi naj dajo fokus na eno tekmovanje in to naj bo ABA liga, kjer si z dobro sezono mimogrede zagotovijo igranje v Eurocupu. Cedevita, Cvezda, Budučnost bodo verjetno razred zase, za preostala mesta, morda celo F4 pa je prostor, če bo denarja res več, če bodo gledalci in neko kontinuirano delo.
Citat
 
 
-7 #1 wow 11:55 15-06-2017
hmalu pa nebodo prejeli se vabila za aba ligo. To je ta evropska pot godpoda jankovica in viflana! Se ve kaj jim je treba pokazati. Gospod viflan pokazi kaj znas?
Citat
 

Dodaj komentar

Iskalnik