Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

Liga Nova KBM

SLO košarka na FB

facebook

Kokoškov predstavil seznam kandidatov za nastop na evropskem prvenstvu

Moško člansko reprezentanco letos ob koncu avgusta in v septembru čaka nastop na evropskem prvenstvu, ki bo znova potekalo v štirih državah. Slovenija bo tekme prvega dela igrala na Finskem. Selektor Igor Kokoškov je danes predstavil imena 29 kandidatov za nastop na evropskem prvenstvu.

(foto: KZS)

Na seznamu je tudi dvanajsterica tistih, ki so lani v kvalifikacijah Sloveniji priigrali 13. nastop na evropskem prvenstvu. Štirinajst kandidatov za slovensko izbrano vrsto še nima uradnega nastopa.

V primerjavi s širšim spiskom za kvalifikacije za evropsko prvenstvo je na seznamu sedem novih košarkarjev - povratnika Luka Rupnik in Mirza Begić ter peterica novincev Tadej Ferme, Jakob Čebašek, Jan Kosi, Gregor Hrovat in Martin Krampelj.

S pripravami bo slovenska reprezentanca začela 19. julija, selektor Kokoškov pa bo seznam košarkarjev, ki jih bo povabil na priprave, razkril ob koncu junija na posebni novinarski konferenci. V naslednjem tednu bo predstavljen tudi načrt celotnih priprav z vsemi pripravljalnimi tekmami.

»Po dolgi tekmovalni sezoni in natančnem spremljanju potencialnih kandidatov za nastop v dresu slovenske reprezentance na evropskem prvenstvu sem na širši seznam uvrstil 29 košarkarjev. Glavni kriterij pri izboru kandidatov je bila njihova igra in obnašanje v klubih, za katere so nastopali, ter njihov razvoj in napredek v zadnjih sezonah. Pred nami je pomembno tekmovalno leto in verjamem, da se tega zavedajo tudi igralci. Spremljamo zaključek klubskih tekmovanj, kjer nastopajo kandidati. Najpomembnejše je, da igralci po koncu sezone izkoristijo psihični in fizični odmor ter da zdravi in motivirani pridejo na začetek priprav. Sami odločamo o svoji pripravljenost za prihajajoče evropsko prvenstvu in to predstavlja našo prednost,« je predstavljen seznam kandidatov komentiral Igor Kokoškov.

Share

Komentarji   

 
-1 #22 Peda Milovic Fan Club 09:56 07-06-2017
Zanimivo, kako se Trifko zraven sepa ze par sezon. Trener, ki je poniknil kjerkoli je bil, je nekako dovolj dober, da je pomocnik trenerja v repki.
Citat
 
 
0 #21 Navijač 16:25 06-06-2017
Še lani si ga pod košem po tvoje premikal, no ta me je pa nasmejala.
Izbor je nekaterim vsec, nekaterim ne, ampak tako je vse dobr Sloveniji, je čas za medaljoCitati psvm:
Kosi si definitivno zasluži biti na širšem seznamu. Igral je v vseh reprezentancah mlajših kategorji in je letos ogromno napredoval. Še kake 2 leti nazaj si ga lahka pod košem premikal kkr si hotu, zdej pa brez problemov igra prvo ligo.
Maš to Kosi!

Še lanj
Citat
 
 
+2 #20 Mator 14:42 06-06-2017
Šantlja?!? Ja najbolj da zdj vsazga k mau spominja na 4ko pa da 4 tocke na tekmo v prvi slovenski ligi...pol že bolj da Morino al pa Pajića pokličejo, oziroma po taki logiki najbolj da kar Hadzifejrovica naturaliziramo. Če ne bo američana bo na 4ki Edo Murić, kar se je v kvalofikacijah izkazalo za kar dobro odlocitev.
Citat
 
 
-9 #19 wazoo 14:09 06-06-2017
Citati Šentjur:
Saj jasno piše, da se gleda tudi napredek, Pozicija Zupana je zelo pogostejša, k. Centre pa rabimo.
Citati wazoo:
ce ze das nasilo nekoga iz primorske mislim da je zupan 10x bolsi od kosija,pa se iz kakih drugih klubov bi se najdu kdo bolsi na isti poziciji...

enkrat je bila za take stvari B reprezentanca,je pa res da je vpoklic v A dosti vecja motivacija...nevem kje so recimo spustili Šantelja recimo tudi na 4-ki ce ze gledamo tko...
Citat
 
 
-1 #18 *--* 12:45 06-06-2017
Citati nevednež:
S kerim razlogom sta pa Barbaric in Nikolic M na seznamu? Naj m kdo razsvetli. Barbaric je v ABA ligi s hrbtom mogu prenasat zogo, da je ne bi zgubu :o

tudi v finalu DP se je skrival na igrišču in si ni upal prevzeti odgovornosti
Citat
 
 
+18 #17 Mae 09:46 06-06-2017
Špan je bil konec sezone rahlo poškodovan, tako da že vadi. Kako njega ni na seznamu ne vem, je pa prvenstvo šele konec poletje, do takrat bo z njim vse v redu in lahko opravi tudi celotne priprave. Glede Randolpha pa se bojda čaka na to, da bo zakon sprejet, čeprav mislim, da je glede na naturalizacijo Evansove do že storjeno. Torej KZS spet počasi in nekonkretno. Z njim na poziciji 3-4 pa bomo dejansko na šriršem seznamu za medalje.

Sicer pa ljudje optimizma vam manjka, jaz ne vem, zakaj ste nekateri takšni nergači in negativci, upam da niso tudi vaša življenja takšna...
Citat
 
 
+23 #16 psvm 00:41 06-06-2017
Kosi si definitivno zasluži biti na širšem seznamu. Igral je v vseh reprezentancah mlajših kategorji in je letos ogromno napredoval. Še kake 2 leti nazaj si ga lahka pod košem premikal kkr si hotu, zdej pa brez problemov igra prvo ligo.
Maš to Kosi!
Citat
 
 
+16 #15 nevednež 20:45 05-06-2017
S kerim razlogom sta pa Barbaric in Nikolic M na seznamu? Naj m kdo razsvetli. Barbaric je v ABA ligi s hrbtom mogu prenasat zogo, da je ne bi zgubu :o
Citat
 
 
+29 #14 Navijač 20:44 05-06-2017
Ne glede na to, ali bodo mladi ostali ali ne, je to nek uspeh. Biti vpoklican v slovensko reprezentanco, četudi v širši izbor je velika čast za vsakega košarkaša, naj bo to Krampelj, Kosi ali kdo drug. Dejstvo je, da so prepoznali talent, prostora za napredek je pa zagotovo veliko še pri vsakem izmed teh. Bomo videli kaj se bo razpletlo. Selektor je tako izbral, pljuvajte kolikor hočete tako je. Srečno Slovenija
Citat
 
 
+12 #13 Jože 20:29 05-06-2017
Starejši Nikolič?? Vi ste smešni že 2 oz 3 sezone ni nič odigral.. Jan Kosi.. nevem če je fnt meu kakšen napredek..
Citat
 

Dodaj komentar

Iskalnik