Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

INTERVJU: Miha Lapornik želi s soigralci popraviti bled vtis iz ABA lige, prostora za napredek še dovolj

Miha Lapornik je 192 cm visoki perspektivni branilec, ki brani barve Zlatoroga. Za svojo ekipo povprečno beleži 6,6 točke in 1,1 skok na srečanje. Za košarko ga je navdušil oče. Več si preberite v obširnem intervjuju.

Kdaj ste začeli košarkarsko pot?

"Začelo se je v prvem razredu osnovne šole. Preprosto sem občutil, da je košarka v meni in mi pomeni nekaj več. Zelo rad se ukvarjam tudi z drugimi športi, kot so nogomet, smučanje in plavanje."

Kdo vas je navdušil za košarko?

"Za košarko me je v glavnem navdušil oče, saj je tudi on sam profesionalno igral pa tudi mama jo je nekaj časa trenirala. Že kot zelo mlad sem spremljal vse tekme v Treh lilijah, kar je tudi pripomoglo, da sem danes tu." 

Lani ste vstopili v člansko ekipo KK Zlatorog. Kakšni so bili občutki, ko ste podpisali prvo profesionalno pogodbo?

"Občutki so bili izjemni, saj sem bil zelo vesel da sem lahko svojo prvo profesionalno pogodbo podpisal prav z domačim klubom, kjer so pogoji za delo odločni. Ta preskok postaja velik izziv, vsak dan ali teden se zgodi nekaj novega. Igranje v članski vrsti je nekaj povsem drugega, kot igranje za mlajše selekcije. Potrebno je takoj zamenjati mišljenje in se podrediti zahtevam ter ciljem kluba." 

Kako ocenjujete letošnjo sezono ekipe Zlatoroga?

"Klubsko sezono ocenjujem kot povprečno, bilo je veliko menjavanja igralcev in žal tudi poškodb. Posledično je to meni odprlo vrata, mi ponudilo priložnost in smatram, da sem jo izkoristil dobro. Veliko sem pridobil na izkušnjah in samozavesti. Zelo lepo je bilo igrati z Maccabijem v Nokia Areni v Izraelu, pa v Pionir Areni proti Partizanu." 

Kako ste zadovoljen z vašimi igrami?

"S svojimi igrami sem kar zadovoljen, vendar mislim da imam še veliko rezerve." 

Kje mislite, da imate rezerve? Kaj bi izboljšali pri sebi? 

"Za izboljšavo imam še ogromno prostora. Trener Ivan Sunara, mi je oprl novo dimenzijo igranja in dojemanja igre na svoji poziciji. To ni enostavno, prepričan sem, da se dobro učim. Za strelca je zelo pomembno čutiti igro, ravno to je odločilo tudi na tekmi v Šoštanju." 

So treningi naporni?

"Treningi so večino naporni, saj brez trdega dela ne moreš doseči napredka." 

Kakšna je atmosfera v garderobi? So slabši rezultati v jadranski ligi kaj vplivali na vzdušje?

"Atmosfera v garderobi med igralci je dobra, seveda pa so rezultati v jadranski ligi pustili posledice." 

Kaj lahko vaša ekipa doseže v ligi Telemach?

"Čim boljše rezultate in predstave ter uvrstitev v polfinale. Želimo popraviti bled vtis iz lige ABA." 

Kdo je vaš košarkarski vzornik?

"Vsak pravi košarkar ima svojega vzornika. Moja sta Juan Carlos Navarro in Kobe Bryant zaradi podobnosti igre in miselnosti." 

Kako usklajujete šolo in šport?

"Usklajevanje ni enostavno, trudim se po najboljših močeh. V veliko pomoč so mi tudi profesorji, ti mi gredo zelo na roko in bi radi, da bi že na prvem roku maturiral. Res so super."

Kakšna so vaša pričakovanja za naprej? Kje si želite nekoč igrati?

"Moj prvi cilj je bila uvrstitev v člansko ekipo, sedaj je želja uvrstitev v reprezentanco do 20 let. Želim si izziva igranja pred domačim občinstvom. V naslednjem letu je moj cilj kar najbolj kvalitetno trenirati in dobro igrati za Zlatorog v prvi peterici ter postati eden od nosilcev igre. Klub mi omogoča izjemne pogoje. Žal mi je, da nimamo možnosti igrati v Ligi ABA. Slednjo vidim, kot izjemno tekmovanje."

Share

Dodaj komentar

Iskalnik