Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

Nižje lige

SLO košarka na FB

facebook

Žan Mark Šiško postal član Ilirije

Član slovenske moške reprezentance do 20 let Žan Mark Šiško je okrepil Ilirijo. Mladi organizator igre se je treningom članskega moštva pridružil konec decembra, danes pa je s klubom sklenil še pogodbo.

(foto: KD Ilirija)

19-letni Ljubljančan bo tako v dresu Ilirije do konca sezone tudi nastopal, prvo priložnost pa bo morda dobil že to soboto, ko bo vodilni slovenski drugoligaš gostoval pri drugouvrščeni ekipi Mesarija Prunk Sežana.

Šiško je sezono začel pri zagrebški Ciboni, za katero je igral tudi v prejšnji sezoni, predtem pa je v Sloveniji branil barve ljubljanske Union Olimpije in škofjeloškega LTH Castingsa.


Sorodni prispevki:

Žan Mark Šiško odslej pri Iliriji

Žan Mark Šiško nič več za Cibono

Share

Komentarji   

 
+5 #10 Josip Broz 12:03 14-01-2017
Ne vem zakaj, a imam občutek glede na stanje v Olimpiji, da le-ta gre v stečaj, Ilirija v 1. ligo in pride ob koncu sezone do združitve.
Citat
 
 
+2 #9 Slovenija 11:17 12-01-2017
Ze v olimpiji je odsel prav tako v ciboni..ni zanesljiv karakter
Citat
 
 
+3 #8 Spanoulis 11:16 12-01-2017
Citati mojster Miha:
Naslednje leto pa ponovno ali prva liga ali pa nekam v tujino.
Fant ima komaj 19 let, nekateri znalci pa mu pripisujete konec kariere ker bo te tri mesece igral 30 minut v drugi ligi.


Prva liga, misliš slovenska prva liga? Juhu, to je korak naprej od ABA lige. Tujina? A ni bil zdaj v tujini? Kaj bo delal v tujini???

Na žalost prehod iz ABA ligaša v 2.slo ligo pove veliko o karakterju. Če ni zdržal pritiska ABA lige, če se je užalil, ker ni bilo denarja (***** mulca, ki mu je pri 19ih prioriteta denar in ne resne minute in gre denar iskat v 2.slo ligo),... ne vem no kako bo še koga prepričal da mu da priložnost. V Sloveniji bo lahko, ampak od košarke v Sloveniji ne bo kruha. Zato pa pravim, da naj si začne iskati službo. Še vedno lahko igra tudi prvo ligo, služba ni ovira.
Citat
 
 
+4 #7 Svetozar 10:17 12-01-2017
Ne poznam določil iz pogodbe vendar mislim, da je to "trampolin" za skok v kakšen drugi klub brez odškodnine. Več bi odnesel v 15 minutah pri Ciboni v ABA ligi, kot v 30 minutah v 2.SKL. Ne rečem, da se ne bi imel kaj za naučiti od izkušenih soigralcev (Jagoda, Stipe, Jasmin...), venda rasprotniki v 2.SKL mu ne bodo dorasli oz. igra nasprotnih ekip.
Citat
 
 
+9 #6 Zuoros 09:53 12-01-2017
Citati mojster Miha:
nevem zakaj vsi to vidijo kot nekaj slabega...v Ciboni je imel postransko vlogo, dobival je tistih nekaj 10 minut. V Iliriji bo prvi play, in glede na to da je do konca sezone le še cca 3 mesece, se mu bolj splača tu imeti neko dostojno vlogo kot pa it sedet v nek ABA-ligaški klub ali tujino..

Pa saj v Ciboni ni sedel, ne lani ne letos, igral je! Lani so mu dali prednost pred domačim playem Mavro, letos je imel prednost pred domačima Marinellijem in Uljarevićem, kar ni mala stvar forsirati Slovenskega playa pred domačimi! Šiško je dobival konkretno priložnost v ABA ligi in FIBA pokalu... Če je v ozadju prestop v drug klub OK, kdor pa pravi da je igranje na rekreaciji s 40 letnimi fotri korak naprej v karieri je smešen. Kaka 2.SKL neki??
Citat
 
 
+3 #5 Poznavalec 01:06 12-01-2017
Mislim, da je za obe strani dobra izbira, Žan bo igral do 5 faula, dobil bo izkušnje in minute (Jagodnik, Zagorac, Hukič, Modrič...) Ilirija lahko tudi kaj zasluži in vsi skupaj pridejo v prvo ligo, kar je cilj!
Citat
 
 
+4 #4 Bogo 00:35 12-01-2017
Fant je šel iz ABA lige v 2.SKL. Ne vem kaj razmišlja, da bo tu napredoval. Če je tak talent kot se govori, bi izbral bolj kvaliteten klub. Pa brez zamere seniorji Jagoda, Stipe in Jasmin, realnost je pač taka.
Citat
 
 
0 #3 Prek 23:06 11-01-2017
Izredno slaba izbira za zan marka
Citat
 
 
+8 #2 mojster Miha 22:37 11-01-2017
nevem zakaj vsi to vidijo kot nekaj slabega...v Ciboni je imel postransko vlogo, dobival je tistih nekaj 10 minut. V Iliriji bo prvi play, in glede na to da je do konca sezone le še cca 3 mesece, se mu bolj splača tu imeti neko dostojno vlogo kot pa it sedet v nek ABA-ligaški klub ali tujino. Naslednje leto pa ponovno ali prva liga ali pa nekam v tujino.
Fant ima komaj 19 let, nekateri znalci pa mu pripisujete konec kariere ker bo te tri mesece igral 30 minut v drugi ligi.
Citat
 
 
+5 #1 Spanoulis 21:52 11-01-2017
Službo je tudi že našel? :cry:
Citat
 

Dodaj komentar

Iskalnik