Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

UKL: V moškem finalu kemiki ter športniki, izjemno razpoložen Urban Verbič (32)

image

Pa smo jih dobili! V finalu letošnje FIDA UKL 2011/12 bomo gledali ekipi Fakultete za kemijo in kemijsko tehnologijo in Fakultete za šport, ki sta roko na srce v letošnji ligi res prikazali največ.


Pri puncah pa se bosta za prvo mesto spopadli Medicinska in Ekonomska fakulteta. Finale FIDA UKL bo potekal v ponedeljek, 16.4.2012, v dvorani Srednje zdravstvene šole Ljubljana! Vabljeni!

Takole so se kemiki veselili uvrstitve v finale (foto: Primož Jereb)

FIDA UKL, 2.4.2012

MOŠKI POLFINALE

Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo : Fakulteta za družbene vede 71:63

Glede na to, da je šlo za polfinalni obračun, kjer velikokrat ni izrazitega favorita, smo lahko pričakovali trdo in izenačeno tekmo, kar se je na igrišču tudi potrdilo. Kemiki so sicer bolje začeli in z raznovrstno igro v napadu hitro povedli in polčas zanesljivo dobili z 35 : 23. Vendar so se igralci FKKT v drugem polčasu malce zaustavili, kar so izkoristilidružbeniki in počasi zmanjševali prednost, ki so jo izničili ravno v zaključku tekme, tako da se je odigral podaljšek. V podaljšku pa so bili kemiki precej uspešnejši in tudi po zaslugi danes izjemnega Verbiča zanesljivo zmagali.

Strelci za FKKT: Verbič 32, Štern 16, Medved 11;

Strelci za FDV: Kobal 17, Kahvedžič 15, Brodnjak 11;

Fakulteta za šport : Pravna fakulteta 56:45 

Pred tekmo so športniki sicer veljali za favorite, vendar polfinale je polfinale, kjer navadno favoritov ni. Tekma se je začela izredno borbeno in izenačeno z obeh strani. Prvo četrtino so športniki dobili z 14 : 11. V drugi četrtini so športniki postali še bolj agresivni, vendar so se igralci PF temu naletu dobro uprli in polčas se je končal ob obojestranski igri tudi s conskimi obrambami s prednostjo pravnikov z 22 : 29. V tretji četrtini so pravniki nadaljevali s consko obrambo, vendar so se igralci FŠ le zbrali in tretjo četrtino dobili v svojo korist in povedli s 44 : 38. Zadnja četrtina je bila po razvoju dogodkov v prvih treh četrtinah pričakovano razburljiva in tudi izjemno nervozna, več znanja pa so imeli igralci FŠ, ki so na koncu zanesljivo zmagali z rezultatom 56 : 45. Konec koncev v finalu letošnje FIDA UKL 2011/12 bomo gledali ekipi Fakultete za kemijo in kemijsko tehnologijo in Fakultete za šport, ki sta roko na srce v letošnji ligi res prikazali največ.

Strelci za FŠ: Markovič 19, Kočevar 15, Mravljak 6;

Strelci za PF: Snoj in Trdin 10, Križanec 7;


ŽENSKE - TEKMA ZA SEDMO MESTO

Pedagoška fakulteta : Fakulteta za upravo 59:27

Tekma za sedmo mesto v ženski konkurenci je postregla z veliko borbenosti in tudi začetniških napak. Igra je bila v prvi četrtini dokaj izenačena, temu primeren je bil tudi rezultat. V drugi četrtini so pedagoginje stopile na plin in prvi polčas dobile z rezultatom 27 : 10 in na nek način že odločile tekmo. Tretja četrtina je potekala v izenačeni igri, tako da je bil rezultat na koncu tega dela 42: 21 v korist »pedagoginj«. V zadnji četrtini so se igralke PeF tudi izkazale z učinkovitimi meti za tri točke in do konca tekme še občutno povečale prednost in na koncu zanesljivo visoko zmagale.

Strelke za PeF: Erznožnik 23, Stariha 20, Selimanovič 9;

Strelke za FU: Marijanovič 12, Panker 4, Gracar in Požar 3;

ŽENSKE - TEKMA ZA PETO MESTO

Pravna fakulteta : Filozofska fakulteta 31:40 

Pred tekmo so filozofinje sicer veljale za favoritinje, s tem pa se niso sprijaznile igralke PF, tako da je prva četrtina v igri polno napak, potekala v izenačenem ritmu, ki pa so jo vseeno dobile filozofinje s 3 : 8. V podobnem tempu se je nadaljevala tudi druga četrtina, ki pa so jo filozofinje zaključile z učinkovitimi protinapadi in manj napakami in prvi polčas zanesljivo dobile z 9 : 22. Pravnice so v drugem polčasu poskušale vse, da bi znižale rezultat. To jim je uspelo nekaj minut do konca tekme, vendar so bile roko na srce igralke FF danes boljše in na koncu zasluženo in zanesljivo zmagale.

Strelke za PF: Ivanovski 14, Bajraktari 8, Ristič 3;

Strelke za FF: Čuk 13, Pivač 10, Trušnovec 6;

Share

Dodaj komentar

Iskalnik