Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

Slovenija del prvega FIBA 3x3 trening kampa

V Szolnokiju na Madžarskem bo od danes do nedelje potekal prvi FIBA 3x3 Fast Track Training kamp. Nanj so bile poleg Slovenije povabljene le še tri reprezetnance, namen programa pa je nadgradnja košarkarskega znanja fantov in deklet, starih do 18 let, hkrati pa tudi priprava za nastop na olimpijskih igrah.

(foto: KZS)

Slovenija je bila na ta program povabljena zaradi odličnih rezultatov v košarki 3x3 in zaradi minule odlične organizacije različnih turnirjev in drugih dogodkov. Treningi bodo potekali preko celega dne, v nedeljo pa bo tabor zaključen s tekmovanjem.

Slovenske barve na Madžarskem pod vodstvom trenerja Matica Vidica zastopajo Matej Sušec (1999, Grosuplje), Gašper Potočnik (1999, Ljubljana), Jan Gršič (1999, Ilirija), Nejc Tomažič (2000, Pivka Perutninarstvo/Ježica), Lejla Pamić (1999, Kranjska Gora - Jesenice), Karin Kotar (2001, ŽKD Ilirija) in Hana Kandus (2001, ŽKD Ilirija).

S slovensko delegacijo je v Szolnokiju tudi Aleš Kunc, član ekipe 3x3 Ljubljana Brezovica in zmagovalec zaključnega turnirja svetovne serije 2013 in 2016, ki je hkrati tudi t.i. »players representative« - predstavnik igralcev košarke 3x3 pri Fibi.

Aleš je na kamp odšel na povabilo Fibe, tudi on pa bo pomemben del dogajanja v Szolnokiju, saj bo kot eden najboljših igralcev košarke 3x3 na svetu mladim na igrišču pokazal del svojega znanja, v večernem času pa podal še kakšen neprecenljiv nasvet za razvoj mladih na poti do uspeha.

Share

Komentarji   

 
0 #3 Slovenija 09:03 07-01-2017
Kaj ma g.Vidic s tem? Zakaj je slovenija povabljena tja? Predvsem zaradi 3eh ekip, ljubljane,pirana in skorcev ki so zelo uspesni v svetu..in kaj imajo te tri ekipe od zveze? Nic!!! Zveza in vidic pa se tolcejo po prsih kako uspesno so
Citat
 
 
+5 #2 vnanje goričan 08:54 07-01-2017
Res bi bilo zanimivo izvedeti kaj dela, kako trenira, da lahko Aleš pri teh letih še tako dobro igra. Menim, da je potrebno res veliko truda in raznega odrekanja, da si lahko konkurenčen pri tej starosti! Tudi jaz upam, da bi nekdo opravil z njim en konkreten intervju!
Srečno Aleš!
Citat
 
 
+5 #1 Lascan 15:52 06-01-2017
Cestitke g. Vidicu za uspešno delo.
Pohvale pa tudi g. Alešu Kuncu za neverjetne dosežke v 3x3 košarki.
Bi bilo super, če bi lahko prebrali kakšen intervju z legendo 3x3 košarke...
Lp
Citat
 

Dodaj komentar

Iskalnik