Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

Liga Nova KBM

SLO košarka na FB

facebook

V zadnjem krogu pokala do prve zmage Primorska

Na prvi tekmi četrtega oziroma zadnjega kroga pokala Spar je ekipa Sixt Primorske visoko porazila LTH Castings, srečanje pa je zaznamovala tudi poškodba prvega strelca in najkoristnejšega igralca Koprčanov Dude Sanadzeja.

 

(foto: KZS)

Gostitelji so bili od gostov boljši za 29 točk (97:68), pri zmagovalcih pa se je najbolj izkazal Nejc Zupan, ki je dosegel kar 28 točk.

Za razliko od zadnje decembrske tekme proti istemu tekmecu, so Koprčani tokrat vsaj v prvem polčasu morali napeti več moči. Novoletni odmor z veliko treninga in brez tekmovalnega ritma je na prvi pogled bolj škodil kot koristil, a so se košarkarji že v drugem polčasu zbrali, odigrali odločno, čvrsto v obrambi in natančno v napadu ter pokazali, da so upravičeno favorit tega dvoboja.

Ekipa Sixt Primorske pa se zmage ni posebej razveselila, saj se je na tekmi že po dobrih dveh minutah igre poškodoval njen prvi zvezdnik Duda Sanadze, ki je staknil poškodbo gležnja. Za kako hudo poškodbo gre, bodo pokazale nadaljnje preiskave.

Preostali prvi dvoboji 4. kola se bodo zvrstili v 10., 11. in 17. januarja. Celje in Šenčur Gorenjska gradbena družba bosta 10. januarja gostila Konjice in Rogaško, dan kasneje bodo Hopsi gostovali pri ECE Triglavu, 17. januarja pa se bosta na Obali spoprijela še Portorož in Zlatorog.

Pokal Spar, sreda, 4. januar:

Prve tekme 4. kroga:

SIXT PRIMORSKA - LTH CASTINGS 97:68 (18:15, 26:18, 26:17, 27:18)

Podrobnejša statistika ni na voljo.

Share

Komentarji   

 
-1 #2 Firbec 15:10 05-01-2017
Citati poden:
V Loki ni več Američanov.Ki te so?
Citat
 
 
+1 #1 poden 13:09 05-01-2017
V Loki ni več Američanov.
Citat
 

Dodaj komentar

Iskalnik