Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

VIDEO: Helios Sunsi zmagovito začeli novo leto

Slovenski državni prvaki so leto 2017 začeli z zmago v Ligi prvakov. Že drugič v sezoni so namreč premagali dansko moštvo Bakken Bears (74:68). Najbolj razpoložena pri Domžalčanih sta bila Tomaš Kyzlink in Brandyn Curry, oba s po 23 točkami.

(foto: basketballcl.com)

Čeprav so Helios Sunsi prišli na gostovanje precej oslabljeni - poškodovana sta Đorđe Lelić in Tomaž Bolčina, klub je zapustil posojeni igralec Zadra Maj Kovačevič, Marcel Jones pa nima pravice do igranja v rednem delu evropskega tekmovanja, so pogumno vstopili v tekmo.

Na vodstvo Domžalčanov na uvodu tekme (2:0) je s petimi zaporednimi točkami hitro odgovoril najboljši strelec danskega moštva Devaughn Akoon-Purcel, s čimer je svojo ekipo popeljal v vodstvo (5:2). To pa ni pretirano vplivalo na goste, ki so pri rezultatu 9:4 v korist gostiteljev začeli serijo 8:0, s katero so spet prišli do prednosti (12:9).

Sledilo je izenačeno nadaljevanje prve četrtine, ki se je končala v korist medvedov iz Bakkna (21:19). V prvi četrtini sta se med strelce pri gostih vpisala le Brandyn Curry (10 točk) in Cory Remekun (9 točk).

V začetku druge četrtine je za izenačenje rezultata z metom za dve točki poskrbel Matic Vesel (21:21). Nato se je razigral Čeh Tomaš Kyzlink, ki je s šestimi zaporednimi točkami popeljal Helios v vodstvo (31:27). Odlično je igral tudi kapetan Luka Vončina, ki je razigraval soigralce ter v drugi četrtini zabeležil kar pet podaj. Kljub temu, da so se danski košarkarji poskušali približati v zadnjih minutah prvega polčasa, jim izbranci Jakše Vulića tega niso dovolili ter so na glavni odmor odšli s petimi točkami naskoka (41:36).

Domžalčani so odlično začeli tudi drugi polčas. S košem Remekuna v četrti minuti tretje četrtine je prednost Heliosa narasla že na +10 (50:40). V nadaljevanju četrtine so gostje držali prednost 10 točk, a je njihova zbranost dve minuti pred koncem četrtine popustila, Tomas Laerke pa je s petimi zaporednimi točkami gostitelje približal na štiri točke zaostanka in postavil končni rezultat pred zadnjo četrtino 51:56.

V zadnjem delu tekme so se Danci počasi, a vztrajno približevali Domžalčanom, kar se jim je tudi obrestovalo, saj je veteran Chris Christoffersen dve minuti pred koncem dvoboja rezultat izenačil na 66:66. V napeti končnici je odločalo predvsem dobro izvajanje prostih metov Sima Atanackovića in Kyzlinka, ki sta poskrbela, da se državni prvaki v domovino vračajo z drugo zmago v Ligi prvakov (74:68).

Liga prvakov, 11. kolo:

Torek, 3. januar:

Skupina A:

BAKKEN BEARS - HELIOS SUNS 68:74 (21:19, 15:22, 15:15, 17:18)

Akoon-Purcell 20, Gesell 18, Laerke 11; Kyzlink in Curry 23, Remekun 15, Atanacković 7.

STATISTIKA

Jakša Vulić, trener Helios Sunsov:

“Za nas je zmaga zelo pomembna. Upam namreč, da nam bo dala potrebno samozavest za nadaljevanje sezone, ne samo v mednarodnih tekmovanjih, temveč predvsem v domačem prvenstvu. Danes smo uspeli nadzorovati skok pod obema obročema, pa tudi prodirali smo zelo dobro. To je našim tekmecem povzročalo dovolj težav, da smo na koncu zmago slavili mi. Še enkrat čestitam svojim igralcem za dobro predstavo in upam, da nam ta zmaga prinese samozavest za naprej.“

Share

Dodaj komentar

Iskalnik