Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

Mlajše kategorije

SLO košarka na FB

facebook

Union Olimpija na turnir Evrolige le z lastnim podmladkom

Mladinska zasedba Uniona Olimpije se odpravlja v Barcelono, kjer se bo udeležila kakovostnega kvalifikacijskega turnirja Evrolige za košarkarje letnika 1999 in mlajše.

 

(foto: Union Olimpija)

V L'Hospitaletu, predmestju Barcelone, bodo mladi zmaji v petek tekmovanje začeli v skupini A, v kateri se bodo najprej pomerili proti vrstnikom iz Barcelone (ob 10. uri) in Gran Canarie (ob 20. uri), naslednji dan pa se bodo srečali še z igralci berlinske Albe (ob 14. uri).

V skupini B se bodo merili gostiteljska ekipa Torrons Vicens L'Hospitalet, Cedevita, Joventut in Panathinaikos.

Najboljše ekipe vsake skupine se bodo pomerile v polfinalu, ki bo odigran v nedeljo. Zmagovalec finalne tekme bo nagrajen z vstopnico na zaključni turnir, ki se bo odvijal v času članskega zaključnega turnirja Evrolige. Slednji bo letos od 18. do 21. maja potekal v Istanbulu.

Ekipa Uniona Olimpije:

Maks Klajnšček (194 cm, 1999, branilec), David Kralj (191 cm, 1999, organizator igre), Matevž Mlakar (203 cm, 1999, krilni center), Jan Blatnik (192 cm, 2000, branilec), Jure Daneu (203 cm, 2000, krilo), Nik Dragan (200 cm, 2000, krilo), Fin Lucu Dražovič (180 cm, 2000, organizator igre), Maksim Gorbačov (191 cm, 2000, organizator igre), Blaž Janežič (203 cm, 2000, krilni center), Dan Osrečki (196 cm, 2000, krilo), Nemanja Šćekić (204 cm, 2000, center) in Žiga Samar (188 cm, 2001, organizator igre).

»Podajamo se na zelo močan mednarodni turnir. Turnir je za selekcijo U18, torej za fante rojene v letu 1999 in mlajše. Ekipa je sestavljena iz U19 A in U19 B selekcij ter ji zato manjka skupnih tekem, vendar se fantje odlično poznajo med seboj, tako da bomo to nadomestili z dobro kolektivno igro. Verjamemo, da imamo zanimivo in perspektivno generacijo, zato smo se odločili, da se ne doselekcioniramo z igralci drugih klubov, temveč na turnir peljemo le doma vzgojene fante. Zavedamo se, da imamo zelo mlado zasedbo, saj je devet igralcev leto ali dve mlajših od svoje tekmovalne konkurence. Na turnir ne odhajamo zgolj igrati, temveč tudi tekmovati, zato bomo skušali poseči po najvišjih mestih. Tekmovati na najvišji klubski ravni v svoji kategoriji je za mladega igralca zelo pomembno, saj si tako veliko lažje postavi standard znanja, ki je potreben za vrhunski nivo. Turnir bo vsekakor odlična izkušnja, ki bo, ne glede na rezultatski izkupiček, pozitivno vplivala na razvoj naših mladih igralcev. Ekipa je dobro pripravljena in vsi skupaj se že veselimo težkih tekem,« je pred odhodom na turnir dejal Tomaž Fartek, vodja mladinskega pogona Uniona Olimpije, ki bo imel v Španiji pomoč v pomožnem trenerju Andreju Podvršniku in vodji delegacije Janezu Drvariču.

Share

Dodaj komentar

Iskalnik