Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

Ilirija ostala brez svoje najkoristnejše igralke

Žensko košarkarsko društvo Ilirija je pred nadaljevanjem sezone izgubilo svojo najkoristnejšo košarkarico, ki bo kariero nadaljevala v Bolgariji.

 

(foto: ŽKD Ilirija; KZS)

Barve Neftohimika 2010 iz Burgasa bo odslej zastopala tudi Tina Trebec, 26-letna Sežanka na položaju centra, ki je bila pred začetkom sezone predstavljena kot Ilirijina najbolj zveneča okrepitev.

Slovenska reprezentantka, ki se je v tujini preizkusila že na Slovaškem, Češkem, Hrvaškem in Švedskem, je v ženskem državnem prvenstvu zaigrala na osmih tekmah, na srečanje pa je v povprečno 29 minutah dosegala 14,6 točke, 6 skokov in 2,4 podaje. 

»Kljub temu, da sem bila del ekipe le štiri mesece, Ilirijo zapuščam z zelo pozitivno izkušnjo. Razlog za odhod je ugodna ponudba iz tujine, zato smo se s klubom odločili za sporazumno prekinitev pogodbe. Čeprav sta bila slovo od punc in odhod težka, sem pripravljena na nov korak v svoji karieri. Pričakovanja in cilje v novem klubu si bom postavljala sproti, zaenkrat si želim le mirno sezono brez poškodb. Izkoristila bi priložnost in se zahvalila vsem, ki so mi tako ali drugače pomagali in stali ob strani, trenerju Goranu, mojim puncam, vodstvu kluba ter ekipi Global Sports Clinic. Vsem športnim delavcem in igralkam želim srečno in uspešno novo leto,« je ob odhodu iz kluba povedala Trebčeva, športni direktor Ilirije Emir Haskić pa je dodal:

»V zadnjem mesecu so na naš naslov iz Francije, Italije, Češke in Poljske priromale številne ponudbe za Tino. Na koncu je Tina izbrala Neftohimik, klub z bogato tradicijo, ki se je zelo angažiral za njen prihod. Tinin odhod doživljamo z mešanimi občutki. Žalostni, ker nas zapušča, a veseli in ponosni na novo stopničko v njeni karieri. Rad bi se ji zahvalil za njen doprinos pri pisanju nove zgodbe ŽKD Ilirija. Vesel sem, ker smo ji lahko pomagali in bili odskočna deska pri ponovnem dokazovanju v tujini, kjer ji želimo veliko sreče in uspehov. Še naprej se bomo trudili, da vsem našim igralkam, ki bodo imele ambicije za igranje v tujini, po najboljših močeh pomagamo pri doseganju tega cilja.«

Share

Dodaj komentar

Iskalnik