Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

Nižje lige

SLO košarka na FB

facebook

Ilirija praznuje 60. obletnico obstoja

V soboto se bo na parket velike dvorane športnega društva GIB vrnila članska ekipa Ilirije, ki bo proti Konjicam skušala zmagati še na deseti zaporedni tekmi te sezone 2. SKL.

 

(foto: Slovenska Košarka)

Tekma, ki se bo začela ob 19. uri, bo prva v letu 2017, v katerem bo košarkarsko društvo Ilirija praznovalo 60 let.

V okviru praznovanja, ki bo trajalo skozi celoten zaključek sezone 2016/17, se bosta na prvi tekmi leta 2017 predstavili klubski ekipi fantov do devetega in enajstega leta starosti, ki ju vodi trener Rok Brinar. Mladi košarkarski upi bodo med polčasom stopili na parket in pokazali svoje košarkarsko znanje.

Člansko moštvo Ilirije poraza ne pozna že na neverjetnih 36 zaporednih tekmah. V letošnji sezoni so Ilirijani zabeležili devet zaporednih zmag v prav toliko kolih in skupaj z Mesarijo Prunk iz Sežane zasedajo prvo mesto na lestvici 2. SKL.

Kar štirje košarkarji v povprečju dosegajo več kot deset točk na tekmo, najboljši strelec in skakalec moštva pa je Goran Jagodnik, ki v povprečju dosega 18,4 točke in 9 skokov na tekmo.

Moštvo Konjic s šestimi zmagami in tremi porazi trenutno zaseda tretje mesto na lestvici 2. SKL. Zadnji poraz so Konjičani doživeli prav v 9. kolu, ko so na domačem parketu s 64:67 klonili proti Sežancem, pred tem pa so zmago slavili na treh zaporednih tekmah.

Najnevarnejši igralec v vrstah Konjic je Tomaž Jereb, ki v letošnji sezoni povprečno dosega 20,6 točke, 6 podaj in 5,8 skoka na tekmo.

Share

Dodaj komentar

Iskalnik