Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

Liga Nova KBM

SLO košarka na FB

facebook

VIDEO: Zadnjo tekmo leta dobila Krka

V petek je bilo v Novem mestu odigrano še zadnje srečanje lige Nova KBM v letošnjem koledarskem letu. V zaostali tekmi 9. kola so pri Krki gostovali Helios Sunsi, ki pa se v Domžale niso vrnili z zmago.

(foto: KZS)

Novomeščani so Domžalčane premagali z 78:67 in vpisali deveti par točk oziroma petega na zadnjih šestih tekmah, ki jih je popeljal do drugega mesta na lestvici.

Z zaostalo tekmo se je za leto 2016 končalo državno prvenstvo za moške. Domžalčani se je ne bodo spominjali z veseljem, saj so v zadnjih desetih minutah zapravili zmago.

Do tedaj so bili namreč večino časa v ospredju, ko so se začele odločilne minute, pa je Krka pokazala več zbranosti in natančnosti ter izkoristila manko gostov pod obročema.

Ključni so bili koši Sandija Čebularja (15 točk) in Matica Rebca (14 točk, 7 podaj in 4 ukr. žoge) na začetku zadnje četrtine, ki so tehtnico nagnili na domačo stran (66:54).

Pri gostih, ki ob tekmi manj in izkupičku 7-4 zasedajo sedmo mesto na lestvici, je Simo Atanacković s 15 točkami in 10 skoki dosegel dvojnega dvojčka, v vrstah Krke pa sta poleg omenjenega dvojca dvomestno število točk zbrala še Dominique Elliott (13 točk in 8 skokov) in Duško Bunić (10 točk in 4 skoki).

Liga Nova KBM se bo nadaljevala v sredo, 4. januarja, ko se bodo v Stožicah v okviru 13. kola srečali košarkarji Uniona Olimpije in Hopsov.

Liga Nova KBM, 9. kolo:

Petek, 30. december:

KRKA - HELIOS SUNS 78:67 (15:15, 18:23, 19:16, 26:13)

Čebular 15, Rebec 14 (7 podaj in 4 ukr. žoge), Elliott 13 (8 skokov); Atanacković 15 (10 skokov, 2 blokadi in 1 ukr. žoga), Kyzlink 13, Jones 12 (1 ukr. žoga).

STATISTIKA

POSNETEK TEKME

Dejan Mihevc, trener Krke:

"Čestitke fantom za zmago. Zavedali smo se, da bo tekma težka. Ključne so bile zadnje minute tretje četrtine, ko smo obrambo res odigrali na visoki ravni. Takrat smo začeli s preobratom, nato pa v zadnji četrtini nadaljevali s pametno igro in izkoriščali svoje prednosti ter po mojem mnenju zasluženo zmagali. Ob tej priložnosti bi rad vsem našim navijačem in ljubiteljem košarke zaželel srečno in uspešno prihajajoče novo leto." 

Jakša Vulić, trener Helios Sunsov:

"Krka je zasluženo zmagala, saj je prikazala dovolj znanja in kakovosti v igri. V zadnji četrtini so novomeški košarkarji z agresivnostjo uspeli preobrniti tekmo v svojo korist. Na gostovanju smo bili pod obročema precej oslabljeni, saj smo igrali brez Tomaža Bolčine, ob tem pa si je Cory Remekun hitro prislužil osebne napake. Krka je bila tako v veliki prednosti. Mi smo tako težko zapirali prostor pod košema in zaustavljali razpoložene dolenjske strelce."

POROČILO OSTALIH TEKEM 9. KOLA

Share

Dodaj komentar

Iskalnik