Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

Mlajše kategorije

SLO košarka na FB

facebook

Grosuplju nista bila kos niti Olimpija in Maccabi

Mladi košarkarji Grosuplja so postali novi stari prvaki božičnega pokala Dubrava, ki je letos v Zagrebu potekal že štirinajstič zapovrstjo.

 

(foto: KK Grosuplje)

Grosupeljčani so pod vodstvom trenerja Petra Hojča turnir začeli v kvalifikacijah in najprej izločili Union Olimpijo (49:30) in Plamo-pur (56:46), po preboju v skupino B pa so premagali še madžarsko Ratgeber Akademijo (53:23), Split (43:25) in Zagreb (58:47).

V končnici so bili njihovi tekmeci Dubrava, SK Zadar in Maccabi Fox Tel Aviv, a tudi oni niso uspeli premagati Grosuplje. Dubrava je padla s 56:40, SK Zadar s 60:44, veliki Maccabi pa je v finalu izgubil s 56:47.

STATISTIKE VSEH TEKEM GROSUPLJA

Pri Grosupeljčanih je bil prvi strelec turnirja Mark Filip Ivankovič, ki je na šestih tekmah dosegel kar 107 točk (povp. 17,8), z 62 oziroma 48 točkami pa sta mu sledila Marcel Jug in Timotej Skubic.

Zmagovito ekipo Grosuplja so sestavljali še Nejc Nidorfer, Aljaž Žlajpah, Luka Žerdin, Marko Hotko, Matic Brčan, Jakob Jerič, Luka Korinšek Udovč, Lovro Kutnar, Jošt Oven in Mai Žvegla.

»Težko je povedati, kako ponosni smo, da smo drugič zapored osvojili ta prestižni turnir. Ti rezultati niso naključje, temveč posledica večletnega kvalitetnega dela vseh klubskih delavcev, kvalitetnih pogojev za delo, ki jih nudimo našim košarkarjem ter seveda velike želje po treniranju in napredku naših mladih košarkarjev. Čestitke fantom, ponosen sem na njih, zahvala staršem za pomoč ter vsem ostalim, ki ste nas spremljali tekom turnirja, v Zagrebu ali doma. Po novem letu nadaljujemo s polno paro, v državnem prvenstvu ter v mednarodni ligi za mlade EYBL, ki je še en delček našega programa, ki košarkarjem omogoča maksimalno možnost razvoja in napredka,« je ob izjemnem uspehu povedal Peter Hojč.

Share

Dodaj komentar

Iskalnik