Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

Liga Nova KBM

SLO košarka na FB

facebook

Tajfun leto 2016 sklenil s četrto zaporedno zmago

V Škofji Loki sta zaostalo srečanje 11. kola odigrala domači LTH Castings in šentjurski Tajfun. Novega para točk so se veselil gostujoči košarkarji, ki so ob rezultatu 62:73 vknjižili svojo peto zmago v letošnji sezoni.

(foto: KZS)

Šentjurčani so odločilne korake k zmagi naredili ob koncu tretje in v zadnji četrtini, z izjemo uvodnih petih minut pa so bili tudi ves čas v prednosti.

Prvo obsežnejšo razliko so si priigrali dobro minuto pred koncem tretje četrtine, ko so si po košu Khaliqa Spicerja in trojki Malcolma Granta povedli za 15 točk (39:54).

V zadnjem delu igre so se Škofjeločani znova nekoliko približali, ko pa je Matic Maček dobre tri minute pred koncem zadel trojko za 67:53, pa je bil zmagovalec praktično odločen. V zadnjih minutah so namreč gostje brez posebnih težav tekmece držali na varni razdalji.

Pri Tajfunu sta se najbolj izkazala Khaliq Spicer (17 točk, 9 skokov in 3 blokade) in Malcolm Grant (18 točk, 5 podaj in 2 ukr. žogi), pri LTH Castingsu pa Haris Ćućović (14 točk, 14 skokov in 3 podaje) in Victor Robbins (18 točk, 6 skokov in 2 podaji).

Tajfun bo novo leto pričakal na 9. mestu na lestvici, LTH Castings pa na zadnjem, 12. mestu.

Liga Nova KBM, 11. kolo:

Četrtek, 29. december:

LTH CASTINGS - TAJFUN 62:73 (13:17, 16:18, 14:19, 19:19)

Robbins 18 (1 ukr. žoga), Ćućović 14 (14 skokov), Grum 11; Grant 18, Spicer 17 (9 skokov in 3 blokade), Maček 10.

STATISTIKA 

Rade Mijanović, trener LTH Castingsa:

"Če se ozrem na našo zadnjo tekmo proti Sixt Primorski, smo tokrat zaigrali precej bolje in predvsem bolj zrelo. Škoda je, da nismo popolni in da pod košem nismo še imeli kakšnega košarkarja, saj menim, da bi v tem primeru tekma morda lahko imela drugačen konec."

Jurica Golemac, trener Tajfuna:

"Mislim, da smo zasluženo prišli do nove zmage, čeprav danes nismo bili povsem pravi. Škofjeločani so odigrali odlično tekmo, za kar jim čestitam. Vsekakor pa bi se za podporo rad zahvalil našim navijačem, ki so bili znova naš šesti igralec."

POROČILO OSTALIH TEKEM 11. KOLA

Share

Dodaj komentar

Iskalnik