Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

Za konec leta Laščani vzeli skalp prvakom

S tekmovanjem v letu 2016 so zaključili tudi v Košarkarski rekreativni ligi Zasavje, kjer so v decembru odigrali dvanajst oziroma največ tekem v posameznem mesecu druge ligaške sezone.

(foto: Studio Arnola)

V devetem oziroma zadnjem tekmovalnem tednu tekočega leta so se v športni dvorani Osnovne šole Trbovlje pomerili Šajspoh Rangersi in Barbari, ŠD Litus in ŠD Knapi ter Mair Team in Tiferji.

Za presenečenje kroga so poskrbeli Šajspoh Rangersi, ki so s 53:41 ugnali aktualne prvake Barbare. Knapi so s 35:60 morali priznati poraz Litusu, rahlo okrnjeni Mair Team pa je Tiferje premagal z visokih 62:38.

V Košarkarski rekreativni ligi Zasavje sedaj sledi zaslužen premor, ekipe pa se bodo na parket vrnile v četrtek, 12. januarja, ko bo na sporedu 10. krog.

Košarkarska rekreativna liga Zasavje, 9. teden rednega dela:

Četrtek, 22. december:

ŠAJSPOH RANGERS - BARBARI/VULKANIZERSTVO ŠKETAKO 53:41

Šajspoh Rangers: Smiljič 21, Požin 10, Brkljačič 9, Fantinato 8, Siljan.

Barbari: Tušek 21, Golotič in Brečko 8, Jorgič in Majes 2.

Prva tekma se je začela v zelo hitrem tempu in z nekaj več spretnosti so v manjše vodstvo po prvi četrtini prešli laški Rangersi. Hrastniški Barbari so se večkrat poskusili vrniti v igro za zmago, a žoga ni našla poti skozi obroč.

Največji strelski post so Barbari imeli v zadnji četrtini, kar so Božo Smiljič in soigralci izkoristili in si priigrali pomembno zmago v boju za končnico.


ŠD LITUS - ŠD KNAPI 60:35

ŠD Litus: Čepon 15, Repina 11, Kolenc in Pestotnik Mi. 10, Muzga in Kovič 6, Peterca 2.

ŠD Knapi: Vodiškar 14, Vidas 8, Deželak 6, Dujakovič 4, Hančič 2, Pišek 1.

Tekma, ki je bila označena za derbi, se je na koncu izkazala za vse prej kot to. Že na začetku so si Litusi priborili prednost, ki so jo vseskozi zadrževali in povečevali.

Ob neustavljivem Mateju Čeponu in dejstvu, da so štirje igralci Litijanov dosegli dvomestno število točk, so morali Knapi poraz "priznati" že nekje na začetku zadnje četrtine.

Litijani so blesteli pri metu za tri točke, Trboveljčanom pa met nikakor ni stekel. Novi dve točki na lestvici torej potujeta na konto ligaških novincev.


MAIR TEAM - TIFERJI 62:38

Mair Team: Jasenčić 27, Roglevski 12, Džombič 9, Štibernik 8, Vozel, Meško in Berčon 2.

Tiferji: Vrščaj 19, Tržan 8, Skok 7, Kolšek in Požun 2.

Na zadnji tekmi smo spremljali bolj enostransko predstavo moštva Mair Team. Že po prvi četrtini so Zagorjani vodili za 13 točk, prednost pa so do konca tekme le še povečevali. Mladi Jakob Vrščaj pri Tiferjih ni imel zadostne pomoči soigralcev, na nasprotni strani pa je bil razpoložen izjemni Edin Jasenčić, ki s svojimi zadnjimi predstavami dokazuje, da ne bo kar tako predal prvo mesto na lestvici strelcev.


Organizacijski odbor Košarkarske rekreativne lige Zasavje želi vsem igralcem in tistim, ki jih spremljate, leto brez poškodb, veliko zadetih košev, čim manj grobih prekrškov in dosojenih korakov.

SREČNO 2017!

Share

Dodaj komentar

Iskalnik