Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

Mlajše kategorije

SLO košarka na FB

facebook

VIDEO: Grki v zadnjih sekundah premagali Slovenijo

Slovenska mladinska reprezentanca se je na tekmi za razvrstitev od 9. do 12. mesta pomerila z izbrano vrsto Grčije. Srečanje je s košem tri sekunde do konca odločil Dimitrios Moraitis (70:68). Slovenci se bodo danes ob 14.15 za končno 11. mesto na prvenstvu pomerili s Turki.

(foto: FIBA.com)

Slovenska mladinska reprezentanca je srečanje za razvrstitev med 9. in 12. mesto začela zaspano. Grki so hitro povedli, do prvega odmora pa so si priigrali prednost enajstih točk. Tudi v nadaljevanju prvega polčasa so imeli pobudo košarkarji Grčije, ki so v drugih desetih minutah vodili že s 15 točkami prednosti. Slovencem je uspelo do polčasa razliko zmanjšati, Grki so na odmor odšli s prednostjo devetih točk.

V drugem delu pa so naši košarkarji prikazali povsem drugačen obraz. Že v uvodu v tretjo četrtino so se Slovenci približali Grkom, rezultat pa so prvič poravnali slabe štiri minute pred koncem četrtine (na 46).

S košem v zadnji sekundi je končnih 52:52 po tridesetih minutah postavil Aljaž Bratec. V prvem napadu v zadnji četrtini so Slovenci prišli do prvega vodstva na tekmi, ki je trajalo dobri dve minuti. Nato pa so pobudo znova prevzeli Grki. 45 sekund pred koncem srečanja je s trojko izid na 68 poravnal Žiga Jurček. Slovenci so bili nato uspešni v obrambi, vendar jim v napadu ni uspelo zadeti.

Odločilen koš za zmago Grkov je tri sekunde pred iztekom igralnega časa dosegel Dimitrios Moraitis. Srečanje se je končalo z rezultatom 70:68.

Najboljši strelec čete Tomaža Fartka je bil Gaber Ožegovič, ki je 17 točkam dodal še 10 skokov in 5 podaj. Pri Grkih je največ točk dosegel Georgios Kalaitzakis (13).

Slovenci se bodo danes ob 14.15 v tekmi za 11. mesto pomerili z gostitelji prvenstva (spletni prenos), Grki pa se bodo ob 16.30 proti Srbiji potegovali za končno 9. mesto.

Evropsko prvenstvo za mladince, Samsun:

Tekme za razvrstitev med 9. in 16. mestom:

Sreda, 21. december:

GRČIJA - SLOVENIJA 70:68 (20:9, 14:16, 18:27, 18:16)

Kalaitzakis 13, Moraitis 12, Agravanis in Tataris 11; Ožegovič 17, Bratec 12, Jurček 10.

STATISTIKA

POSNETEK TEKME

Tomaž Fartek, selektor Slovenije:

"Tekmo smo odprli izredno zaspano in premehko za pozitiven rezultat. Grki so to dobro izkoristili in nas posledično nadigrali v igri po globini in napadalnem skoku. V drugem polčasu se nam je uspelo vrniti v tekmo, na žalost pa nam je ni uspelo prelomiti v našo korist, ko smo imeli priložnost za to. V izenačeni končni so bili Grki bolj spretni in zasluženo zmagali. Čas za analizo bo po prvenstvu. Tekmo je potrebno pozabiti in se dobro regenerirati."

Share

Komentarji   

 
+8 #6 spetsamsebe 15:13 23-12-2016
Citati kos:
Stara šola, lahko ves čas ( z različnimi nicki) hvališ svojega@co, nič narobe... ampak da javno kritiziraš fante z imeni in priimki - to se mi pa zdi skrajno nesramno-to veliko pove o tvojem karakterju -

Ojoj revček, a je to čist preveč zate? Pomoje je tuki moderator, da bo presodil, kaj je nesramno in kaj ne. Ti pa lahko pri sebi doma presodiš...
Citat
 
 
-8 #5 kos 16:19 22-12-2016
Stara šola, lahko ves čas ( z različnimi nicki) hvališ svojega@co, nič narobe... ampak da javno kritiziraš fante z imeni in priimki - to se mi pa zdi skrajno nesramno-to veliko pove o tvojem karakterju -
Citat
 
 
-6 #4 Realist 13:55 22-12-2016
Res imamo nekaj fantov letnika 98 in 99, ki bi lahko igrali v Turčiji. Pa ali so odpovedali ali pa so poškodovani ali pa je selektor postavil ekipo okrog drugih. Za moj okus je rezultat soliden in izpolnjen primarni cilj. Mogoče bi se pa z Dončičem borili za medaljo, Francozov pa ne bi premagali tudi z Vidmarjem :lol:
Citat
 
 
-3 #3 gledalec 13:10 22-12-2016
Vsem fantom bi čestital za trud,borbenost in požrtvovalnost ,ki so ga bili pripravljeni pustiti za Slovenijo na igrišču,za razliko od nekaterih,ki se reprezentačnim vabilom nikoli ne odzovejo.
Seveda bi z njihovo pomočjo rezultatsko izgledalo veliko bolje,vendar smo kjer smo.
Tudi trenerjem,pomočniko m hvala za trud ,ki ste ga vložili v to,da bi kar najbolje predstavili Slovenijo na prvenstvu.

Za vse negativce ,ki samo kritizirajo vse kar jim pade pod roko pa želim lepe praznike in tudi vam bo veliko lažje v kolikor boste z malo pozitivizma gledali v prihodnost.
Citat
 
 
+13 #2 Car 12:14 22-12-2016
Rezultat je tak kot je.
Nemogoče je bilo pričakovati karkoli drugega, glede na to, da je trener zavestno v ekipo vključil poškodovane igralce, doma pa pustil kar nekaj fantov, ki imjo tisto, kar je manjkalo... Žal tako se to obrača tudi v košarki. :-(
Citat
 
 
+19 #1 Starašola 21:39 21-12-2016
Škoda, danes Grčija sama sebe skor premagala, Grki falil cca. 20 zicerjev... Slovenci hmmm, individualna kvaliteta posameznikov je definitivno(Ožegovi č, Bratec, Vesel), kolektivna igra ne obstaja, igra centrov še manj(kaj delata na prvenstvu Mlakar in Janežič ne vem), Kunc, Šteblaj zgleda sam navijača, rotira se pa z 6, 7 igralci, khmm!! Res škoda, da je doma ostala vsaj 5 fantov, ki bi lahko velik pripomogl k boljšemu uspehu.
Citat
 

Dodaj komentar

Iskalnik