Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

UKL: Tesna zmaga strojnikov nad upravniki; Medicinke v ženskem finalu (+FOTO)

image

Pri puncah smo pretekli teden dobili že prve finalistke. Medicinke so premagale igralke Biotehnične fakultete in zaslužile mesto v finalu. Zdaj nas čaka še drugo polfinalno srečanje v ženski kategoriji, pri moških pa se bodo začela četrtfinalna srečanja.

 

FIDA UKL, 19.3.2012

MOŠKI-Skupina F (3.krog)

Fakulteta za računalništvo in informatiko : Biotehniška fakulteta   35:49

Že pred tekmo se je pričakovalo borbeno in požrtvovalno srečanje, saj je tekma po izključitvi ekipe EF odločala za boljše mesto v četrtfinalu in s tem lažjega nasprotnika za obe ekipi. Igralci BF so bili v prvem polčasu bolj disciplinirani in potrpežljivi v napadu, hkrati pa ustavili njihova strelca za tri točke Nedoviča in Podobnika, tako, da so prvi polčas zanesljivo dobili s 20 : 28. V drugem polčasu so igralci obeh ekip nadaljevali z izredno borbeno igro, uspešnejši pa so bili igralci BF, ki so konec tretje četrtine svoje vodstvo še povišali, rezultat je bil 26 : 37. Zadnja četrtina je bila zgolj »rutinska vaja« za danes odlične igralce BF, ki so na koncu zanesljivo zmagali s 35 : 49.

Strelci za FRI: Šumer in Podobnik 7, Nedovič 6;

Strelci za BF: Horvat 15, Bradač 14, Klobučar 8

Fakulteta za strojništvo : Fakulteta za upravo 58:56 

Tekma med ekipama FS in FU je po izključitvi ekipe EF odločala o prvem mestu v skupini F. V prvem polčasu smo gledali izenačeno tekmo, večinoma druge četrtine so vodili strojniki, vendar so na koncu polčasa administratorji z agresivno obrambo in natančnimi napadi rezultat izenačili, tako, da je bilo ob polčasu 24 : 24. V tretji četrtini se je nadaljevala izenačena in neverjetno borbena tekma, rezultat po koncu tretje četrtine pa je bil 38 : 36 v korist strojnikov. Zadnja četrtina se je nadaljevala ob izenačeni igri, v sami končnici pa so ob obojestranski nervozi igralci FU že imeli zmago v svojem žepu, vendar so strojniki z metom Potrpina za tri točke nekaj sekund pred koncem izenačili in izsili podaljšek; rezultat 51 : 51. V podaljšku so imeli več znanja in sreče strojniki, ki so zopet po neverjetni trojki Potrpina povedli za dve, na drugi strani je Kerič nekaj sekund pred koncem izenačil, ko pa se je pričakoval še drugi podaljšek so strojniki iz protinapada v zadnji sekundi po naknadni sodniški odločitvi prišli do zmage z 58 : 56 in osvojili prvo mesto v skupini F.

Strelci za FS: Potrpin 17, Želinšček 14, Lukman 11;

Strelci za FU: Markus 20, Kerič 16, Bogdanovič 9;

ŽENSKE-POLFINALE 1-4

Medicinska fakulteta : Biotehniška fakulteta 37:24

Že na ogrevanju so igralke MF pokazale, da mislijo danes odigrati zelo resno tekmo, kar se je pokazalo tudi na samem parketu. Njihov pristop je bil resen in odločen, tako da so prvo četrtino dobile z 9 : 4. V drugi četrtini so nadaljevale z disciplinirano igro v napadu, hkrati pa so v igri rotirale večje število igralk. Vsa ta dejstva so na igrišču izkoristile sebi v prid in polčas dobile z 20 : 11. V začetku tretje četrtine so igralke BF poskušale vse, da bi rezultat zmanjšale. Vendar biotehnologinjam napad ni stekel, tudi po zaslugi tega, da so igralke MF odlično ustavile do sedaj najboljšo igralko BF, Mašo Korošec. Na tak način so igralke MF igro nadzorovale in tretjo četrtino zanesljivo dobile s 27:13. Zadnja četrtina je bila tako zgolj formalnost, tako da so se medicinke zasluženo uvrstile v finale. Čestitamo!!!

Strelke za MF: Bervar 13, Pliberšek in Šelih 9;

Strelke za BF: Škorjanc 8, Korošec 7, Štemberger 4;

Share

Dodaj komentar

Iskalnik