Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

VIDEO: Ulični košarkarji sezono zaključili z naslovom podprvaka

Košarkarji Ljubljane so na Fibinem zaključnem turnirju sezone v košarki 3x3 zasedli drugo mesto. V Dohi so se prebili vse do finala, tam pa so morali priznati premoč ekipi Novi Sad AlWahda iz Združenih arabskih emiratov (21:12).

(foto: FIBA)

V glavnem mestu emirata Katar se je zaključilo še zadnje letošnje FIBA tekmovanje v košarki 3x3. Na zaključnem turnirju se je pomerilo osem ekip iz sedmih držav (po ena ekipa iz Združenih arabskih emiratov, Slovenije, ZDA, Filipinov, Katarja in Japonske ter dve ekipi iz Kanade).

Ljubljančani, ki so nastopili v postavi Aleš Kunc, Jasmin Hercegovac, Blaž Črešnar in Tomo Čajić, so v četrtfinalu najprej ugnali kanadsko ekipo McGill U z rezultatom 22:11. V polfinalu je slovensko ekipo čakala tekma proti ekipi New York Harlem NBA, ki so jo naši košarkarji dobili z rezultatom 22:14.

V finalu sta se srečala tekmeca, ki sta bila prvi in drugi nosilec turnirja All Stars. Ekipa Novi Sad AlWahda je prišla do visoke zmage (21:12), Ljubljančani pa so, kljub porazu, z izkupičkom sezone lahko zadovoljni, saj so v Abu Dabiju postali zmagovalci letošnje FIBA 3x3 svetovne turneje.

FIBA 3x3 All Stars, Doha:

Petek, 18. november:

Četrtfinale:

NOVI SAD ALWAHDA - MANILA 18:11
DOHA - HAMAMATSU 21:11
SASKATOON - NY HARLEM NBA 19:21
MCGILL U - LJUBLJANA 11:22

Polfinale:

NOVI SAD ALWAHDA - DOHA 21:8
NY HARLEM NBA - LJUBLJANA 14:22

Finale:

NOVI SAD ALWAHDA - LJUBLJANA 21:12

Share

Dodaj komentar

Iskalnik