Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

VIDEO: Ljubljančani postali veliki zmagovalci svetovne turneje v košarki 3x3!

V Abu Dabiju se je finalni turnir letošnje FIBA 3x3 svetovne turneje zaključil z novim izjemnim uspehom za slovensko košarko. Ekipa Ljubljane je namreč v finalu premagala japonski Hamamatsu in se tako veselila naslova prvaka!

(foto: FIBA 3x3)

Potem ko so se včeraj v prestolnici Združenih arabskih emiratov vse tri slovenske zasedbe prebile v današnje izločilne boje, so na koncu z najširšim nasmehom tekmovanje končali Aleš Kunc, Jasmin Hercegovac, Blaž Črešnar in Tomo Čajić.

Moštvo Ljubljane je drugi in hkrati zadnji tekmovalni dan letošnje svetovne turneje v košarki 3x3 začelo s četrtfinalnim obračunom proti Piranu (Anže Srebovt, Gašper Ovnik, Adin Kavgić in Simon Finžgar), po zmagi s 16:13 pa je v polfinalu z 22:15 premagalo še Portoričane iz vrst Caguasa in skupaj z japonskim Hamamatsujem napredovalo v veliki finale.

Tu pa se Ljubljančani niso ustavili, temveč so proti Japoncem prikazali svojo najbolj dominantno predstavo na turnirju in z visoko zmago (21:12) po treh letih znova stopili na sam vrh sveta! Za najkoristnejšega igralca je bil izbran Jasmin Hercegovac.

Med dvanajstimi udeleženci zaključnega turnirja svetovne turneje je bila tudi ekipa Kranja (Mensud Julević, Boris Jeršin, Jaka Hladnik in Jure Eržen), ki pa je, tako kot Piran, s tekmovanjem končala v četrtfinalu. Od Kranjčanov so bili z 18:13 močnejši košarkarji Novega Sada AlWahde.

Sorodni prispevki:

VIDEO: Vse tri slovenske ekipe v četrtfinalu svetovne serije FIBA 3x3!

Share

Komentarji   

 
+10 #1 respect 07:45 29-10-2016
Svaka cast Ljubljana 3x3. Kronali ste popolno sezono slovenskega 3x3 basketa. (cestitke seveda tudi Piranu za neverjetno sezono). Zdej pejte pa skup na en peer pa na kzs po mesecno rento :))
Citat
 

Dodaj komentar

Iskalnik