Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

VIDEO: Vse tri slovenske ekipe v četrtfinalu svetovne serije FIBA 3x3!

V Abu Dabiju v Zduženih arabskih emiratih se je uspešno začel dvodnevni zaključni turnir letošnje serije FIBA 3x3 World Tour, na katerem med dvanajsterico udeležencev uspešno nastopajo tudi slovenske ekipe Ljubljana, Piran in Kranj.

(foto: FIBA 3x3)

Košarkarji Ljubljane (Tomo Čajić, Blaž Črešnar, Jasmin Hercegovac in Aleš Kunc) so včeraj slavili na obeh tekmah in si priborili najboljše izhodišče za četrtfinale. Za uvod so z 20:16 ugnali Američane iz ekipe Chicago, nato pa bili z 19:18 boljši še od Brazilcev iz Sao Paula.

Ekipa Piran (Simon Finžgar, Adin Kavgić, Gašper Ovnik in Anže Srebovt) je na prvem srečanju, ki ga je odigrala brez Ovnika, z 18:19 morala priznati premoč japonskemu Hamamatsuju. Na drugi tekmi pa je tretjeuvrščena ekipa iz minulega svetovnega prvenstva z 21:13 ugnala poljski Gdansk in si priborila četrtfinalni nastop.

Tako kot Pirančani, so tudi Kranjčani (Jure Eržen, Jaka Hladnik, Boris Jeršin in Mensud Julević) prvo srečanje izgubili (z 20:21 proti portoriškemu Caguasu), v drugem pa suvereno, z 21:13 odpravili kanadski Saskatoon in prav tako napredovali v izločilne boje.

V današnjem četrtfinalu bomo ob 16.25 po slovenskem času spremljali slovenski derbi med Ljubljano in Piranom, Kranjčani pa se bodo ob 15. uri pomerili proti moštvu Novi Sad AlWahda, ki s srbskimi košarkarji nastopa pod zastavo Združenih arabskih emiratov.

V minulih letih so se slovenska moštva že izkazala z dobrimi uvrstitvami na zaključnem turnirju serije FIBA 3x3 World Tour. Ljubljančani so bili leta 2013 zmagovalci, Kranj pa se je tedaj zavihtel na četrto mesto. Leto kasneje so bili v Tokiu Kranjčani tretji, Trboveljčani (kasneje so se preimenovali v Piran) pa šesti. Finalni turnir se je nato lani preselil v Abu Dabi, vsa tri slovenska moštva pa so se uvrstila med prvo peterico. Najuspešnejši so bili znova Kranjčani, ki so osvojili drugo mesto, četrti so bili Trboveljčani, mesto nižje pa Ljubljančani.

Share

Dodaj komentar

Iskalnik