Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

FOTO: Na Kitajskem tudi ob večerih zasedena vsa razpoložljiva košarkarska igrišča

Slovensko reprezentanco do prvega obračuna na svetovnem prvenstvu loči le še en dan. Pot na Daljni vzhod je minila mirno in hitro, fantje pa so že pripravljeni na prvi obračun proti Urugvaju. S Kitajske se javlja vodja odprave Matic Vidic.

(foto: Matic Vidic)

Pa smo prišli še do članskega svetovnega prvenstva na Kitajskem - Guangzhou. To je moja četrta pot na Kitajsko in še vedno je vse enako, kot je bilo - vsi nasmejani.

Začelo se je že v soboto zjutraj. S Tomom Tiringerjem sva začela na Vrhniki, pobrala Simona, Anžeta in Kavgo v Ljubljani, Gapi pa se nam je priključil na Trojanah. In tako vse do Dunaja. Hvala tudi Jaki in Simonu za vožnjo kombija nazaj v domovino. Sledil je let do Moskve in kasneje še do Guangzhouja.

Vse je potekalo zelo hitro in priznati moram, da me je Aeroflot presenetil. Kapo dol, ker moj prvi pomislek so bili stari Iljušini in Tupoljevi. Dejansko pa imajo čisto novo floto Airbusov in Boeingov. V glavnem na meji celo ni bilo težav, potem pa še slaba ura vožnje do hotela, kjer so Kitajci komplicirali, kot znajo le oni. Hotela, ki je praktično čisto v centru mesta. Mesta, ki ima 13 milijonov prebivalcev (na Wikipediji piše ''Metropolitan area'' 44 miljonov ljudi). Giga mesto.

Trenutno sem v hotelu, v 19. nadstropju. Tik pred nosom pa vrhunski športni park s stadionom za 60.000 gledalcev in več kot 20 zunanjimi košarkarskimi igrišči. Včeraj zvečer smo šli mimo in dejansko na vseh štiridesetih koših igrajo. Torej 40x po vsaj 6 igralcev ali igralk, pa si misliš svoje. 100 miz za namizni tenis, kjer igra staro in mlado, zunanji fitnes pa za dobesedno celo Ljubljano.

Okoli nas pa same visoke stolpnice, ki imajo na oko več kot 50 nadstropij. Igrišče je postavljeno na sredini športnega parka, verjamem, da bo na tekmah ogromno navijačev.

Danes sem šel menjat denar na banko. Ura in pol za 100 € - ni hudega, a ne? Drugače je kar vroče, bo pa zanimivo.

Glede na to, da je tu že krepko popoldan, smo odtrenirali, pozdravili svoje stare prijatelje in znance ter se pripravili na prve tekme. Sam razpored je malce obrnjen, glede na pretekle izkušnje. Prvi tekmovalni dan tako počivamo, potem pa borba z Urugvajem in Indonezijo. Izkušnje pravijo, da je vsako tekmo treba vzeti resno. Točno tako. Upamo na najboljše.

Lep pozdrav iz Guangzhouja,

Matic Vidic

Share

Dodaj komentar

Iskalnik