Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

Slovenci odleteli na SP 3x3 na Kitajsko

Slovenska moška članska reprezentanca v košarki 3x3 je danes dopoldne odpotovala na svetovno prvenstvo, ki bo od 11. do 15. oktobra potekalo v južnokitajskem mestu Guangzhou.

 

(foto: KZS)

Slovenija se bo na svetovnem prvenstvu v skupini B v sredo uvodoma pomerila z izbrano vrsto Urugvaja, nato pa se bo zoperstavila še reprezentancam Indonezije, Andore in Egipta. V četrtfinale bosta napredovali prvi dve ekipi iz vsake skupine.

Slovenske barve bodo na Kitajskem zastopali Simon Finžgar, Anže Srebovt, Adin Kavgić in Gašper Ovnik.

Naša reprezentanca, ki bo na Kitajskem nastopila kot aktualna evropska prvakinja, se bo za napredovanje iz skupine borila proti reprezentancam, ki se še nikoli niso uvrstile v četrtfinale svetovnih prvenstev.

»Fantje že nestrpno pričakujejo nastop na svetovnem prvenstvu, kjer bo nastopilo 20 ekip. Razvrščeni smo v skupino B, ki morda na papirju izgleda precej lahka, ampak se vsi zavedamo, da temu ne bo tako, kar smo lahko nazadnje videli in občutili na nedavnem mladinskem evropskem prvenstvu. Naslov evropskega prvaka zanesljivo pomeni določeno odgovornost, vsi bodo maksimalno motivirani proti nam, naši nasprotniki pa so, z izjemo Andore, precej neznani, a vredni vsega spoštovanja. Prvi cilj je jasen, to je osvojitev enega od prvih dveh mest v skupini oziroma prebiti se iz predtekmovalne skupine, kar bi že pomenilo izboljšanje najboljšega slovenskega rezultata (9. mesto na SP 2012 in 2014), nato pa se bomo koncentrirali na vsako naslednjo tekmo posebej,« je pred začetkom tekmovanja povedal vodja slovenske reprezentance 3x3 Matic Vidic.

Sorodni prispevki:

Slovenija evropska prvakinja v košarki 3x3!

Share

Komentarji   

 
+3 #2 itak 18:15 08-10-2016
Srečno fantje, brez poškodb in čim višje. Zmorete, ste nas že večkrat prepričali!
Citat
 
 
+4 #1 Komentator 15:25 08-10-2016
Dejmo naši!!
Citat
 

Dodaj komentar

Iskalnik