Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

FOTO: Novomeščanke na Slovaškem osvojile dve tretji mesti

Mlajše in starejše pionirke ženskega košarkarskega kluba Krka so se včeraj vrnile s tridnevnega turnirja v slovaški Trnavi, ki je partnersko mesto Mestne občine Novo mesto. Na turnirju so z dvema kategorijama košarkaric sodelovale tudi slovaške ekipe Slavia Trnava, Spartak Myjava in Pieštany.

(foto: ŽKK Krka)

Obe kategoriji krkašic sta na Slovaškem odigrali po tri tekme. Starejše pionirke so slavile eno zmago, mlajše pionirke pa so bile na vseh treh srečanjih poražene. Krka je z obema ekipama osvojila končno tretje mesto.

Dekleta so si poleg tekmovalnega dela ogledale tudi mesto Trnava, v katerem se je ravno ta vikend odvijala največja mestna prireditev. Bile so na razglednem stolpu, na tržnicah in tako začutile mestni utrip. Košarkarice so turnir zapustile zadovoljne, polne novih spoznanj in izkušenj.

Tekme pionirk Krke na turnirju Trnava:

Mlajše pionirke:

SLAVIA TRNAVA - KRKA 60:32
PIEŠTANY - KRKA 43:30
SLAVIA TRNAVA - KRKA 54:28

Starejše pionirke:

SLAVIA TRNAVA A - KRKA 51:34
SLAVIA TRNAVA B - KRKA 57:60
SPARTAK MYJAVA - KRKA 69:45

Sašo Rebernik, trener mlajših pionirk Krke:

"S turnirjem v Trnavi smo lahko vsi skupaj zadovoljni, saj smo odigrali tri zelo močne tekme, med drugim tudi s prvakinjami Slovaške. Videlo se je, da smo v fizičnem deficitu, vendar pa smo na trenutke lahko parirali nasprotnicam. Obenem smo tudi našli svoje pomanjkljivosti, katere bomo v prihodnje odpravili. Dekletom čestitam za borbeno igro in atmosfero, ki so jo pokazale na turnirju."

Matija Frančič, trener starejših pionirk Krke:

"S prikazano igro na turnirju smo zelo zadovoljni, saj so se dekleta držala večino dogovorov, ki smo jih sklenili na treningih. Prvo tekmo smo igrali proti kadetski ekipi domačink s Trnave, ki so nas nadigrale predvsem s consko igro v obrambi, ki je pri nas v teh selekciji še prepovedana, zato dekleta niso imele izkušenj za igro proti njej. Kljub temu smo se zelo dobro upirali in na trenutke razbili tudi consko obrambo, na kar sem zelo ponosen. Drugo tekmo smo igrali proti vrstnicam, ravno tako domačinkam. Tekmo smo začeli odlično, saj smo po prvi četrtini vodili že z 12 točkami. Nato nas je spet nekoliko pretresla conska obramba, vendar na podlagi izkušenj iz prve tekme in priprave na drugo, smo consko obrambo veliko lažje preigrali. Kljub dodatni pomoči mož v sivem, smo tekmo uspešno pripeljali do konca. Zadnji dan turnirja smo igrali proti Spartaku Myjavi, ki je prav tako nastopala v kadetski postavi in je izredno fizična ekipa. Po začetnem krču smo prejeli veliko prelahkih košev. V nadaljevanju srečanja smo se tekmicam dostojno upirali, vendar pa se je poznala njihova fizična premoč. Dekletom čestitam za prikazano igro. Še posebej sem zadovoljen z napredkom igralk, tako v napadu kot v obrambi. Skozi vse tekme jih je krasila borbenost in nepopustljivost, kar je odlično izhodišče za nadaljnji razvoj."

Share

Dodaj komentar

Iskalnik