Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

Ernest Novak: ''Moja košarkarska filozofija je bolj napadalno naravnana''

Zaradi porazov v ligi za obstanek je klop ekipe Šenčur Gorenjska gradbena družba na začetku tekočega tedna moral zapustiti Igor Kešelj, mesto glavnega trenerja pa je zasedel njegov pomočnik Ernest Novak, ki je že zavihal rokave in pričel z delom.

(foto: Šenčur GGD)

V letošnji sezoni so štirje klubi posegli po trenerskih menjavah, trije pred Novakom (Jakša Vulić, Vladimir Anzulović in Andrej Žakelj), pa so rezultatsko krivuljo obrnili navzgor.

»V Sloveniji ne dobiš vsak dan priložnosti voditi člansko ekipo v prvi ligi. Igor Kešelj je odšel in to ni idealna situacija za trenerja, vendar sta moja želja in izziv velika,« je v pogovoru za spletno stran košarkarskega kluba Šenčur Gorenjska gradbena družba uvodoma dejal 38-letni Ljubljančan Ernest Novak.

Šenčur je bil pravi hit v prvem delu sezone, le za malenkost pa je vodilni gorenjski klub zgrešil uvrstitev v ligo za prvaka. Trenutno je slovenska klubska košarka, z izjemo borbene a podhranjene Elektre, sila izenačena, tako v zgornjem kot tudi spodnjem prvoligaškem domu.

KK Šenčur GGD brez članskih okrepitev ohranja cilje, kar potrjuje tudi nekdanji odlični branilec Olimpije, Maribora, Slovana, Laškega, Ludwigsburga, Elektre, Parljev in ob koncu kariere tudi Medvod.

»Igramo še pet tekem, od tega štiri doma. Želimo priti na osmo mesto in s tem v četrtfinale državnega prvenstva. Imamo možnosti in odvisni smo samo od sebe. Stabilizirali bomo psihološko pripravo in na vsaki tekmi iskali zmago. Fantje niso pozabili igrati,« pozitivno razmišlja Novak.

V ligi za prvaka je v slabšem položaju Tajfun, v ligi za obstanek, kjer ima LTH Castings že zagotovljen četrtfinale, pa se za eno prosto mesto, praktično v izenačenem položaju, borijo Šenčur, Lastovka, Portorož in Hopsi.

Prav veliko časa za novo uigravanje Novak nima, a vendarle priznava: »Moja košarkarska filozofija je morda bolj napadalno naravnana, čeprav se zavedam, da brez obrambe ni nič. Hočem reči, da želim izrazito kolektivno obrambo, v napadu pa bodo igralci imeli svoj manevrski prostor. V igri želim čim več protinapadov, še več lahkih košev.«

Share

Komentarji   

 
+3 #3 Kero 23:13 09-04-2016
Juda Iškarjot
Citat
 
 
+24 #2 joško 19:47 09-04-2016
Šenčurju se prav vidi da bi radi ujeli tisto 9 mesto ki pomeni konec sezone. Izkušeni Pavič in ostali si želijo čimprej na počitnice
Citat
 
 
-7 #1 Vojc 18:43 09-04-2016
Ernest Novak bi lahko presenetil in bil osvežitev košarkaških trenerjev v Sloveniji.
Citat
 

Dodaj komentar

Iskalnik