Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

Maja Jakobčič ponosna na slovensko mladinsko reprezentanco, njen vzornik je brat Rok

Na pogovor smo povabili Majo Jakobčič (1997, krilni center). Beseda je tekla predvsem o mladinskem evropskem prvenstvu, igralka Triglava se je dotaknila tudi pričakovanj za prihajajočo sezono. 


(foto: FIBA Europe/Viktor Rébay)

Slovenska mladinska reprezentanca je bila blizu uvrstitve v četrtfinale. Ste kaj razočarani, ker s soigralkami niste uspeli narediti velikega meta?

"Vsak poraz boli. Če pa ti s tem uide še četrtfinale, je razočaranje toliko večje. Pomembno je, da smo se uspele po porazu pobrati in zadržati mesto v A diviziji. Čeprav cilja nismo uspele doseči, sem ponosna na svojo ekipo."

Rusija je bila prvak evropskega mladinskega prvenstva na Portugalskem, Francija, ki ste jo skupaj s soigralkami premagali v predtekmovanju, pa se je znašla tik pod vrhom (2. mesto). Ste presenečeni nad takšnim razpletom?

"Ne, saj smo že v prvem delu smo lahko izkusile, kako kvalitetni in raznovrstni ekipi sta Francija in Rusija."

So vas Francozinje kaj podcenjevale?

"Ne bi rekla, da so nas podcenjevale. Zmagale smo zgolj zaradi naše igre v obrambi. Napad je stekel sam."

Na nekaterih tekmah evropskega prvenstva ste se izkazali, proti Belgijkam pa niste imeli strelskega večera. Zakaj?

"Na vsaki tekmi dam vse od sebe. Očitno ni bil moj dan. Izstopale so druge. In hvala bogu, da je temu tako, konec koncev je košarka ekipni šport."

Kaj pričakujete od nove sezone?

"Pričakujem še eno naporno in napeto sezono, poleg tega pa čim boljšo uvrstitev v jadranski ligi in državnem prvenstvu. Moj osebni cilj je napredek v nekaterih elementih igre ter čim manj poškodb."

Kdo je vaš vzornik?

"Moj vzornik je moj brat Rok, ker me je prav on navdušil za košarko. Svetuje mi, pomaga in me podpira, ko to najbolj potrebujem."

Kakšni so vaši cilji in ambicije za naprej?

"Moj dolgoročni cilj je igranje v tujini."

Katera država vas mika?

"Ne vem še, katera država konkretno me najbolj mika."

Vabljeni tudi k branju pogovora z njeno reprezentančno soigralko Lariso Ocvirk (POVEZAVA). Čez nekaj dni bomo objavili intervju še z eno od mladinskih reprezentantk. 

Share

Dodaj komentar

Iskalnik