Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

Leon Dronjak ostaja v Nemčiji, počitnice je izkoristil za učenje nemščine

Leon Dronjak, ki je zelo uspešno prestal krstno sezono v tujini, ostaja v Nemčiji, kjer bo zamenjal le delodajalce. Novomeščan je iz Bodfeld Baskets Oberharza prestopil v Aschersleben Tigerse.

"Glavni razlog za selitev je, da imam v novem klubu večje možnosti za individualno in ekipno napredovanje. Gradi se ekipa, ki bo v naslednji sezoni ciljala na napredovanje v višji rang tekmovanja. Moja vloga v moštvu bo ena glavnih. Moj prejšnji klub pa se je odločil za igranje v nižji ligi," je Dronjak, ki bo prvega avgusta dopolnil 23 let, pojasnil, zakaj je menjal klub.

"Moje želje so, da s soigralci izpolnimo zadana klubska pričakovanja, to je napredovanje v višjo ligo ter da čim bolj napredujem v igri. Najraje bi napredoval v metu in fizični moči," v nadaljevanju pove nekdanji član Janč in Krke mladi. Leon Dronjak se je izkazal v nemški regionalni ligi. Za Bodfeld je v sezoni 2013/14 povprečno beležil kar 18,9 točke, 5,5 podaje, 4,7 skoka in 3,4 ukradene žoge na tekmo. Bil je četrti najboljši strelec in prvi podajalec v omenjenem tekmovanju. Njegova idola sta košarkarja iz lige NBA - Steve Nash in Allen Iverson.

Znanje nemškega jezika želi izpiliti do konca: "Nemščina mi gre čedalje bolje. Doma se jo učim, sedaj, ko je poletje. Upam, da bom nemški jezik v prihodnji sezoni dokončno obvladal." Njegova najljubša nemška beseda je bratwurst, kar pomeni klobasa. Slednja je bila njegova prva jed, ki jo je poskusil, odkar nastopa v deželi, ki je gospodarsko močna.

"Najbolj mi je všeč, da so ljudje odprti in da so dvorane polne. Temu primeren je tudi ambient za igranje," je odgovoril na vprašanje, kaj mu je najbolj všeč v Nemčiji.

Za konec smo ga vprašali, kakšne so plače. "Plače so redne in zadovoljive," je sklenil naš sogovornik. Omenjena država je vse bolj priljubljena košarkarska postaja. V sezoni 2014/15 si bodo kruh v Nemčiji služili tudi Savo Milović, Jaka Klobučar, Jan Petrovčič in Emanuel Richter. Že nekaj let pa v le-tej nastopa tudi Srb s slovenskim potnim listom Ljubiša Marković.

Vabljeni tudi k branju obširnega intervjuja (povezava), ki smo ga z Dronjakom opravili pred nekaj meseci.

Share

Dodaj komentar

Iskalnik