Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

"Zelo nepravično se mi je zdelo, da Gogi ni bil izbran v All-Stars ekipo!"

O priljubljenosti Gorana Dragića ne gre izgubljati besed. Pogovarjali smo se z eno od njegovih velikih oboževalk.

(foto: Facebook/Rae Chen)

 

Od kdaj navijate za našega asa?

Od sezone 2009/10. Ker mi je všeč Steve Nash, že dolga leta spremljam tekme Phoenix Sunsov. In tako sem opazila tudi Gogija ter začela navijati zanj. Všeč mi je postala njegova osebnost, seveda pa je tudi dober košarkar. Kljub slavi je še vedno zelo prijazen in zelo skromen.

Kako podrobno ga spremljate?

Spremljam vsako njegovo tekmo. Tako je bilo tudi takrat, ko je nastopal za Houston. Zelo sem vesela, ker ga je Phoenix vrnil v svoje vrste. Spremljam pa ga tudi preko družbenega omrežja Twitter.

Je Gogi vaš najljubši igralec ali vam je še kakšen drug košarkar bolj všeč?

Goran Dragić ima nekaj v sebi. Je zelo preprost, zaradi tega bi ga ljudje radi spoznali. Prav zaradi takšnega karakterja, kot ga ima, se je ujel s soigralci. Je tekmovalen in ni ljubosumen. Trenutno je moj najljubši igralec v NBA, pred tem sta mi bila najbolj všeč Michael Jordan in Steve Nash.

Kako ste se počutili takrat, ko ste ga spoznali v živo?

Zelo sem bila vesela! Prvič sem ga spoznala 10. maja 2012. Takrat je z ekipo prišel v Kalifornijo na kamp. Bil je zelo prijazen in malce presenečen, vsaj zdelo se mi je tako. Ker nisem imela nobene njegove slike, da bi se nanjo podpisal, sem mu podala kar karto za tekmo. In ko se je nanjo podpisal, sem v smehu dejala: »Ali je to vse?«

Kako komentirate to, da naš najboljši košarkar ni bil izbran v ekipo zahoda, ki je nastopila v osrednji tekmi All-Starsa?

Zelo nepravično se mi je zdelo, da Gogi ni bil izbran v All-Stars ekipo! Veliko navijačev je čutilo enako. Po drugi strani pa je treba vedeti, da je NBA velik biznis. V tej ligi je ključen marketing, Sunsi pa pred začetkom zadnje sezone niso bili vroča roba, tako da Goranov talent in njegovi dosežki niso bili prepoznani. Zdi pa se mi, da so potem spoznali, da so naredili napako, zato so ga povabili na Skills Challenge (spretnostni izziv, op. a.). Mislim, da bo že v naslednji sezoni nastopil na tekmi NBA zvezd. Sicer pa je bil v NBA trgovinah njegov dres nekaj časa celo razprodan! 

Verjamete, da se bo Goran in druščina v prihodnji sezoni uvrstila v končnico lige NBA?

200% sem prepričana, da jim bo uspelo! V lanski sezoni jim je malo zmanjkalo do preboja v končnico. Taki ljudje, kot je Goran, z dobrim srcem, bodo dosegali izjemne dosežke.

Od slovenskih košarkarjev pozna tudi njegovega brata ZoranaNjegovih iger sicer ne spremljam, saj na ameriških kanalih ni veliko prenosov evropskih košarkarskih tekem. Ker pa Zoran igra za Unicajo Malago, ga bom lahko videla, ko bodo znova na sporedu evroligaške tekme.

Verjamem, da ima Goran po tako odlični sezoni veliko več azijskih navijačev. Tudi moja mati in sestra sta njegovi veliki oboževalki, je še dodala naša sogovornica Rae Chen, ki živi v južni Kaliforniji. Po materini strani ima tajvanske korenine. 

Share

Dodaj komentar

Iskalnik