Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

Goran Dragić: Zoran je dovolj sposoben za igranje v NBA ligi

V petek smo v Milanu pred naš mikrofon povabili Gorana Dragića, igralca z največjim napredkom v najmočnejši košarkarski ligi povprašali o razpletu Evrolige in lige NBA, v kateri se mu že naslednjo sezono utegne pridružiti mlajši brat Zoran.


(foto: Jan Kropf/slovenska-kosarka.si)  

Na povabilo Evrolige ste obiskali Milano, kjer ste bili del slovesne otvoritve zaključnega turnirja najboljše ligaške četverice, ki tudi letos ne bo minil brez Slovencev. Za Barcelono nastopata Erazem Lorbek in Boštjan Nachbar. Boste zaradi njiju pesti stiskali za Barcelono ali imate svojega favorita v katerem drugem klubu?

"Navijal bom seveda za Boštjana in Erazma, vendar mislim, da bo tokratni naslov Evrolige pripadel Real Madridu, ki je do sedaj pokazal še najbolj konstantno igro."

Sezona gre h koncu tudi v ligi NBA, kjer zaenkrat najbolj prepričljivo delujeta San Antonio in Miami. Mislite, da bomo gledali ponovitev lanskega finala ali vendarle menite, da bo prišlo do kakšnega presenečenja?

"Dobro vprašanje. Mislim, da se bo na Vzhodu Miami gladko uvrstil v finale, na Zahodu pa pričakujem bolj izenačene boje. San Antonio resda igra zelo dobro, ampak jaz bom dal prednost Oklahomi, saj ima mlajšo in predvsem hitrejšo ekipo. Bomo videli."

S Phoenix Sunsi ste letos zaprli usta vsem kritikom, ki so vam pred sezono z gotovostjo napovedovali trd pristanek na enem od zadnjih mest v ligi. Dosegli ste 48 zmag, s čimer bi se na Vzhodu v lov na naslov podali kot 3. nosilci, na Zahodu pa ta izkupiček ni bil dovolj niti za uvrstitev v končnico. Kako naprej? V tistih odločilnih srečanjih se je videlo, da bi vam prišel prav še vsaj kakšen veteran z izkušnjami Leandra Barbose.

"Brez končnice smo v Phoenixu, bolj kot zaradi pomanjkanja izkušenj, ostali zaradi pomanjkanja sreče. Ne smemo pozabiti, da smo Sunsi postali šele druga ekipa v zgodovini lige, ki se ji z 48 zmagami ni uspelo uvrstiti v končnico. Z letošnjo sezono smo postavili dobre temelje za prihodnost, res pa je, da bomo v prihodnje rabili še kakšnega veterana. Najbolj ga zagotovo potrebujemo na položaju centra, koristilo pa bi nam tudi, da se okrepimo še na poziciji tri. Ob številnih pravicah pri naslednjih naborih in denarju, ki ga imamo, se mi zdi, da to ne bo bil prevelik problem."

Pred naslednjo sezono se želijo okrepiti tudi pri vašem bivšem klubu Houston Rockets. In to ne kar s komerkoli, temveč prav z vašim mlajšim bratom Zoranom. Je ta po vašem mnenju že dovolj zrel za skok čez 'lužo'?

"Veliko igralcev ne upa tvegati s prestopom v ligo NBA, jaz pa pravim, da če hočeš videti, če si dovolj dober zanjo, moraš iti tja in poizkusiti. Jaz mislim, da je Zoki dovolj sposoben za igranje v ligi, če je pripravljen, pa najbolj ve sam."

Za košarkarje, ki ne želijo počivati na lovorikah, je poletje čas za izboljšanje igralskih sposobnosti. Ne glede na to ali boste tudi letos del reprezentance ali ne, si verjetno tudi vi želite napredovati v svoji igri. Izboljšavi česa boste morali posvetiti največ pozornosti?

"Najbolj se bom definitivno posvetil izboljšavi desnega prodora, potem pa prostemu metu, saj verjamem, da lahko odstotek meta za eno točko dvignem čez 80 procentov. Na ostalih področjih pa sem bil najboljši v ligi, tako da ne vem, kaj bi lahko še popravil."

Share

Dodaj komentar

Iskalnik