Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

VIDEO: Kadetinje drugič neuspešne

Ženska reprezentanca do 16 let je četrti tekmi evropskega prvenstva divizije B utrpela drugi poraz. Po Ukrajini je bila od nje boljša še izbrana vrsta Belgije.

 

(foto: FIBA)

Slovenke so si z drugim zaporednim porazom zmanjšale možnosti za nastop v četrtfinalu, do konca predtekmovanja pa jih čaka še obračun z Moldovo, s katero se bodo srečale danes ob 16.30.

Varovanke Gašperja Sluge so se hitro znašle v visokem zaostanku, saj so Belgijke po sedmih minutah vodile že za 13 točk (19:6), na prvi odmor pa odšle s prednostjo 14 točk (26:12).

Tudi nadaljevanje ni prineslo sprememb. Belgijke so bile boljši nasprotnik na obeh straneh igrišča. Do glavnega odmora so dosegle 44 točk, naše košarkarice pa le 18.

Košarkarice Belgije so bile uspešnejše predvsem pri metu iz igre. Tekmo so končale s 47-odstotnim metom iz igre (31/66), medtem ko so Slovenke iz igre metale zgolj s 15,8-odstotnim metom (9/57).

Slika se v drugem polčasu ni spremenila. Belgijke so namreč v tretji četrtini prednost povišale na kar 37 točk in s tem še pred začetkom zadnje četrtine odločile zmagovalca tekme. Razlika je na koncu znašala 32 točk (76:44).

Na strani Slovenije je dvomestno število točk dosegla le Nika Horvat, ki je zbrala 14 točk (10 izza črte prostega meta), naša najkoristnejša igralka pa je bila Sara Kastelic, ki je prispevala 4 točke, 4 skoke in 3 pridobljene žoge.

Evropsko prvenstvo za kadetinje, divizija B, Skopje:

4. kolo skupine B:

Ponedeljek, 21. avgust:

BELGIJA - SLOVENIJA 76:44 (26:12, 18:6, 20:9, 12:17)

Bell 18, Lisowa Mbaka (8 skokov in 6 ukr. žog) in Van Buggenhout 16, Strumane 7; Horvat 14 (7 skokov), Kastelic (3 ukr. žoge), Tajhar (1 blokada in 3 ukr. žoge), Perez (1 podaja), Ocvirk (3 ukr. žoge), Debeljak in Šantelj 4, Burgar 3.

STATISTIKA

POSNETEK TEKME

Gašper Sluga, selektor slovenske reprezentance:

"Čestitke nasprotniku za zasluženo zmago. Še enkrat več so dokazali, kako kakovostno ekipo imajo. Izkoristili so svoje atletske sposobnosti in zadeli z razdalje. V torek nas čaka nova tekma, na kateri se želimo vrniti nazaj na zmagovalna pota."


Sorodni prispevki:

VIDEO: Kadetinje nad še neporaženo Belgijo

Share

Dodaj komentar

Iskalnik