Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

"Iz tega poraza se lahko marsikaj naučimo"

Gostujoče tekme moški članski reprezentanci zaenkrat predstavljajo velik trn v peti. Slovenija je namreč po Hrvaški na tujem terenu izgubila tudi proti Izraelu in Turčiji. Ali ima dovolj časa za odpravo vseh napak?

(foto: KZS/alesfevzer.com)

Pomočnik selektorja Jaka Lakovič in reprezentant Klemen Prepelič sta prepričana, da bo preostalih osem dni priprav dovolj, da ekipa popravi igro v obrambi in napadu.

»Tekma je bila zelo težka, a je prišla ravno prav v tem pripravljalnem obdobju. Nismo znali odreagirati na njihovo obrambo. Dobili smo veliko lahkih košev, kar nas je stalo zmage. V napadu lahko popravimo še veliko stvari. Tudi v obrambi nam v prvem polčasu ni šlo, v drugem smo to popravili, imeli nekaj odličnih minut. Dobro smo odigrali proti koncu, jih ujeli, lahko bi tudi zmagali, a se na koncu ni izšlo,« je po tretjem porazu slovenske izbrane vrste povedal Lakovič, Prepelič pa je dodal:

»Turki so dokazali, da gre za zelo dobro moštvo. Kljub temu, da so danes igrali brez Alija Muhammada. V zadnji četrtini smo naredili delni izid 6:0, povedli za točko, nato pa so Turki dosegli 13 zaporednih točk in po tako visokem zaostanku se je bilo težko vračati. Imel sem priložnost, da rezultat izenačim, vendar sem zgrešil prosti met. Imeli smo še eno priložnost za izenačenje, ki je nismo izkoristili. Iz tega poraza se lahko marsikaj naučimo. Popraviti moramo igro v obrambi in odpraviti napake. Menim, da je naša prihodnost svetla.«

Slovenska reprezentanca se bo danes vrnila v domovino, po ponedeljkovem prostem dnevu pa bo s pripravami nadaljevala v torek v Ljubljani. V Helsinke bo odletela 28. avgusta, prvo tekmo na evropskem prvenstvu pa bo odigrala 31. avgusta.


Sorodni prispevki:

Slovenija turnir v Izraelu končala brez zmage

Share

Komentarji   

 
+10 #5 Lj 14:35 20-08-2017
Citat Dusan.
Najvecji i najboljsi rezultat je naredil domaci strokovnjak 4 mesto in za to dobili 20.000 nagrade da si razdelijo skupaj z igralci, kasneje pa smo placevali isto toliko samo njemu v zep tujega strokovnjaka ki je obljubljal medaljo na domacih pa nic. Kokoskov bazira igro na enemu igralcu ki super igra v NBA v evropi pa se ne znajde, drugi je pa se premlad bo pa v prihodnosti nosilec.
Citat
 
 
+3 #4 Dušan 13:57 20-08-2017
To so prijateljske tekme. Po bitki se štejejo mrtvi. Ne panicarit v naprej in biti pameten, ker je brez veze. Selektor je strokovnjak in se ne spotikati na to od kod prihaja. Vam negativistom pa želim, da serjite na WCju in ne na forumu.
Citat
 
 
+4 #3 roberto 12:04 20-08-2017
Slovenci se vedno učijo in napovedujejo medaljo,a dlje od četrtega mesta ne pridejo,odbojkarji in rokometaši nikoli niso napovedali medalje a jo dobili
Citat
 
 
+3 #2 roberto 09:48 20-08-2017
Tri gostovanja trije porazi
Citat
 
 
+5 #1 Lj 09:47 20-08-2017
Ja lahko se naucimo da ne potrebujemo tujega strokovnjaka na klopi ker bi z domacim dosegli iste mogoce boljse rezultate.
Citat
 

Dodaj komentar

Iskalnik