Košarka je zakon!

 
 
 

 

 

 

SLO košarka na FB

facebook

Roko Badžim: Želim dokazati, da sem bil pripeljan kot okrepitev

Članska ekipa Uniona Olimpije se na sezono pripravlja že v skoraj popolni zasedbi. Na treningih manjka le še aktivni reprezentant Kosova Erjon Kastrati, ki se bo zmajem priključil naslednji teden.

(foto: FIBA)

Pod budnim očesom glavnega trenerja Gašperja Okorna v ogrevalni dvorani arene Stožice zavzeto trenira tudi 19-letni hrvaški organizator igre Roko Badžim.

19-letni Šibeničan je v Ljubljano prispel z dobro popotnico, saj je s hrvaško reprezentanco do 20 let na evropskem prvenstvu divizije B osvojil drugo mesto, sam pa je bil s povprečjem 18 točk, 6,5 skoka, 3,3 podaje in 1,6 pridobljene žoge izbran v najboljšo peterko tekmovanja.

Ljubljančani so imeli očitno dober nos, saj so z mladim Hrvatom, ki je predtem igral za Šibenik, triletno pogodbo podpisali že pred evropskim prvenstvom.

»Do prvega kontakta je prišlo še preden sem odšel na reprezentančne priprave. Po dveh tednih smo imeli dva dneva prosto in v tem času smo se vse dogovorili in podpisali pogodbo. Takrat še nisem vedel nič o novem glavnem sponzorju, ampak Olimpija je še naprej Olimpija. To je velik klub in ko je prišla ponudba, nisem veliko razmišljal,« je pogovor za portal Crosarka.com začel Roko Badžim in nadaljeval:

»V Olimpijo sem prišel igrati na višjem nivoju in napredovati. Na meni je, da treniram, da dam vse od sebe in da dokažem, da sem bil pripeljan kot okrepitev.«

Badžim se prihajajoče sezone izredno veseli, z novimi soigralci pa se je že dobro ujel.

»Prvi občutki so super, ekipa pa odlična. Rekli so mi, da bomo tekme igrale na vsake dva do tri dni, kar bo zame nekaj novega. V Šibeniku smo se teden dni pripravljali na naslednjega nasprotnika, (smeh).«

Roku je Ljubljano razkazal kar njegov oče Živko, ki je bil med igralsko kariero prav tako član Olimpije, in sicer v daljni sezoni 1990/91.

»Oče je bil prvih nekaj dni z mano v Ljubljani. Razkazal mi je mesto. Pomaga mi in mi kdaj pa kdaj da tudi kakšen nasvet. Bil je košarkar, zato seveda razume stvari. Srečen sem, ker se lahko vedno zanesem nanj.«

Sorodni prispevki:

Mirza Begić bo kariero nadaljeval v Aziji

Alen Omić ponovno med zmaji!

Najkoristnejši igralec finala ostaja v Ljubljani

Share

Komentarji   

 
-3 #4 Aba 20:22 15-08-2017
Citati roberto:
Verjamem v njega ker je bil v idealni peterki U20


Pozabil si povedati da v b diviziji.Ce bi hrvati igrali v a diviziji tale roko ne bi videl reprezentance
Citat
 
 
+3 #3 Lj 20:15 15-08-2017
Upam da je boljsi kot oce
Citat
 
 
+6 #2 gd 19:18 15-08-2017
Upajmo, da mu bo ratalo. Gremooo Rokiii
Citat
 
 
+6 #1 roberto 17:34 15-08-2017
Verjamem v njega ker je bil v idealni peterki U20
Citat
 

Dodaj komentar

Iskalnik